Kalastajan Kojuun murtauduttiin viime yönä – ensimmäinen kerta 17 vuoteen

Voro vei yrityksen tietokoneen ja sen mukana koko kassajärjestelmän. Koju saatiin avattua tuntia normaalia myöhemmin eikä maksaminen sujunut täydellisesti vielä puolilta päivinkään.

Soila Puurtinen

Kalastajan Koju on toiminut Savonlinnan satamassa rauhassa 17 vuotta. Viimeöinen murto oli lajissaan ensimmäinen.
Kalastajan Koju on toiminut Savonlinnan satamassa rauhassa 17 vuotta. Viimeöinen murto oli lajissaan ensimmäinen.

Savonlinnan torilla Pitkänsillan kupeessa sijaitsevaan Kalastajan Kojuun murtauduttiin maanantain vastaisena yönä. Murtomies vei muun muassa tietokoneen, jossa oli yrityksen koko kassajärjestelmä.

—Kassajärjestelmän katoamisen takia yritys aukesi tuntia myöhemmin eivätkä korttikoneet toimi vielä puolenpäivän aikaankaan normaalisti, kertoo yrittäjä Niko Ovaska.

—17 vuotta tässä saatiin olla rauhassa johtuen osin torin valvontakameroista, jotka ovat tässä vieressä. Nyt sitten kävi näin, Ovaska kertoo.

Hän uskoo, että tekijä saadaan kiinni, sillä hän on todennäköisesti tallentunut valvontakameraan. Myös poliisi on Ovaskan mukaan tekijän löytymisen suhteen toiveikas.

Sisään oli tultu anniskeluaukosta

Kassajärjestelmän menettäminen on yritykselle niin iso asia, että Ovaska lupaa tekijöiden jäljille johdattavasta vihjeestä tuntuvan palkkion.

—Itse tietokonekin olisi varsin kiva saada takaisin, siinä oli yrityksen kannalta tärkeää tietoa.

Tietokoneen lisäksi Kalastajan Kojusta katosi kaksi näyttöä, mokkula sekä pieni määrä alkoholia. Sisään oli tultu anniskeluaukosta järven puolelta.

—Luukku oli revitty karmeineen irti, Ovaska kertoo.

Paikalliset ammattilaiset tekivät kaikkensa

Murron seurauksena Kalastajan koju pääsi aloittamaan aamun tuntia normaalia myöhemmin.

—Olihan se ikävää, kun ensimmäisen tunnin ajan yksi työntekijöistämme joutui kertomaan tilanteesta asiakkaillemme heti ovella, Ovaska harmitteli.

Hän kiittelee paikallisia ammattilaisia siitä, että kassat saatiin toimimaan auttavasti nopealla aikataululla.

—Mahtavan räväkkää palvelua paikallisilta ammattilaisilta, että saatiin homma näin hyvin uudelleen tulille. He hälyttivät lomalta kaverin, joka on rakentanut meidän kassaohjelman.

Murrosta on tehty rikosilmitus poliisille, joka tutkii asiaa.

Vihjeet Itä-Suomen poliisin vihjenumeroon 0295 415 232 tai Niko Ovaskalle numeroon 040 7067 428. 

Kommentoidut