Lautakunta: Kerimäen lukio sekä Kallislahden, Louhen ja Juvolan koulut lakkautuslistalle

SIvistyslautakunta esittää lakkauttamiselta suojaavan oppilasrajan poistamista peruskouluilta ja lukioilta.

Savonlinnan sivistyslautakunnan talousarvioesitykseen sisältyy Kallislahden ja Louhen koulujen lakkauttaminen syksyllä 2016.

Juvolan koulua lautakunta esittää lakkautettavaksi syksyllä 2017. Sivistystoimenjohtaja Markku Kankkusen mukaan Juvolan koulu halutaan pitää käytössä, kunnes Nojanmaan koulu on valmis.

Lautakunta yhtyi äänin 5–5, puheenjohtajan äänen ratkaistessa, Kankkusen esitykseen siitä, että peruskouluilta poistetaan 25 oppilaan turvaraja. Lautakunta keskeytti Kallislahden koulun lakkauttamisprosessin, kunnes valtuusto on käsitellyt esityksen oppilasrajan poistamisesta.

Kallislahden koulussa on nyt 32 oppilasta ja neljä esikoululaista, Juvolassa 34 koululaista ja seitsemän esikoululaista. Louhella on 33 koululaista.

Sivistyslautakunnan talousarvioesitykseen sisältyy myös Kerimäen lukiotoimipisteen lakkauttaminen syksyllä 2017. Lautakunta hyväksyi äänestyksittä esityksen, jonka mukaan lukiotoimipisteiltä poistetaan 35 oppilaan turvaraja. Kerimäen lukiotoimipisteessä on 53 oppilasta.

Punkaharjun lukiotoimipisteen toiminta loppuu syksyllä 2016. Lukiossa on nyt 22 oppilasta, mutta valtuusto päätti kesällä, että lukio jatkaa ensi kevääseen saakka. Tuossa vaiheessa kuluvan lukuvuoden oppilasmäärää ei vielä tiedetty.

Kaupunginvaltuusto päättää oppilasrajoista ja taloussuunnitelmasta marraskuussa. Sitä ennen asiaa käsitellään muun muassa sivistyslautakunnan ja kaupunginhallituksen yhteisessä iltakoulussa sekä kaupunginhallituksessa.\\

Korjattu äänestysluvut kello 11;20

Jaana Hänninen

Jaana Hänninen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.