Neljä vauvaa vuoden sisään — "Jos saisimme jokaisesta pitkästä katseesta euron, meillä olisi jo vaipparahat koossa"

Rantasalmelle on tänä vuonna syntynyt jo 12 vauvaa, joista Satu Vihavaiselle ja Simo Rissaselle tuli kerralla kolme. Isosisko Hilja oli silloin 11 kuukautta.

Timo Seppäläinen

Yösyötöissä meni aina puoli tuntia per vauva ja syöttöjä oli yöllä kahdesta kolmeen kertaan vauvaa kohden.
Yösyötöissä meni aina puoli tuntia per vauva ja syöttöjä oli yöllä kahdesta kolmeen kertaan vauvaa kohden.

Rantasalmelle on tänä vuonna syntynyt jo 12 vauvaa, joista Satu Vihavaiselle ja Simo Rissaselle tuli kerralla kolme. Isosisko Hilja oli silloin vasta 11 kuukautta.

Rantasalmen luomukolmoset ovat jokainen oma persoonallisuutensa, olivat jo kohdussa.
Veikalla on annettu isolla kauhalla, joten Veikka ei jaksa odottaa ollenkaan, kun sillä on nälkä. Veikalla oli oma istukka kohdussa. Veikka yrittää pomottaa muita, mutta saa oppia odottamaan vuoroaan, aivan kuin toisetkin. Identtiset Silja ja Lilja ovat erilaisia. Heillä oli yhteinen istukka ja Lilja syntyi pienenä, mutta on ottanut muita kiinni. Siljalla on pisin pinna. Silja saatta herätä itsekseen ja odotella silmät suurina, että milloin muu talo herää.
Äiti Satu Vihavainen imetti kolmosia ensimmäiset neljä kuukautta. Isä Simo Rissanen kertoo, että yösyötöissä meni aina puoli tuntia per vauva ja syöttöjä oli yöllä kahdesta kolmeen kertaan vauvaa kohden. Yöunet jäivät siis vanhemmilla vähiin.
— Arki pyörii, kun seuraavan päivän suunnittelee hyvin etukäteen. Ruuanlaitot, kylvetykset, kaupassakäynnit. Kun ajattelee, miten yhdelle lapselle yritti opettaa päivärytmiä ja nyt meillä on kolme lasta lisää, jotka kaikki haluavat syödä ja nukkua eri aikaan.
— Autolla ei liikuta minnekään, mutta kolmostenrattailla liikutaan kylällä. Jos saisimme jokaisesta pitkästä katseesta euron, niin meillä olisi jo vaipparahat koossa.

Minna-Liisa Riestola

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.