Puulajipuisto-opastusta ja ympäristö- ja äänitaideteos Kukkilintu Punkaharjulla viikonloppuna

Tapahtuma on osa Suomen satavuotisjuhlallisuuksiin kuuluvaa Yhdessä-viikonloppua.

Puulajipuisto-opastusta ja ympäristö- ja äänitaideteos Kukkilintu Punkaharjulla viikonloppuna

Punkaharjun puulajipuistossa koetaan ensimmäistä kertaa sen historiassa ympäristö- ja äänitaidetta, kun taiteilijat Nunnu Raatikainen ja Olli Romppanen tuovat teoksensa sinne viikonlopun ajaksi.

Savonlinnan kaupungin ja Luston järjestämä tapahtuma on osa Suomen satavuotisjuhlallisuuksiin kuuluvaa Yhdessä-viikonloppua. Satavuotiaan Suomen itsenäisyyspäivään on viikonlopusta sata päivää.

Teoskokonaisuus muodostuu Nunnu Raatikaisen veistoksista ja niiden inspiroimana syntyneestä Olli Romppasen äänitaiteesta.

Kukkilintu -aiheisten puuveistosten muoto pohjautuu vanhaan karjalaiseen käspaikkojen kirjontaperinteeseen, jossa lintu on hyvän tuoja, valon ja lämmön symboli.

Äänitaideteoksessa yhteistyökumppanina on kalevalaista kulttuuriperintöä vaaliva Juminkeko-säätiö.

Teos pohjautuu osin Juminkeon tallentamaan ja tuottamaan materiaaliin, johon Olli Romppanen on yhdistänyt omia nauhoituksiaan Vienan Karjalasta.

Äänitaideteoksen tavoitteena on tuoda kukkilintujen maailma myös auditiivisesti koettavaan muotoon. Sen voi kuunnella metsässä kaiuttimien välityksellä tai omalla mobiililaitteella taiteilijan nettisivujen kautta.

Teos on samalla kunnianosoitus hiljattain edesmenneelle Jussi Huoviselle, joka oli viimeinen vienalaisen runonlaulun suullisena perimätietona omaksunut runonlaulaja Suomessa.

Nunnu Raatikainen (s. 1979, Rovaniemi) opiskelee kuvataidetta Saimaan AMK:ssa Imatralla pääaineenaan kuvanveisto. Ennen taideopintoja hän on työskennellyt perinnerakentajana mm. Paanajärven kylässä Vienan Karjalassa.

Olli Romppanen (s.1984, Joensuu) on valmistunut Aallon taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun (ent. Taideteollinen korkeakoulu) ympäristötaiteen maisteriohjelmasta. Taiteellisessa työskentelyssään hän on suuntautunut valokuvaan, äänitaiteeseen sekä interaktiiviseen installaatiotaiteeseen. Romppanen on MUU ry:n ja Helsingin taiteilijaseuran jäsen. Taiteellisen työskentelyn ohella hän tekee graafista suunnittelua ja opetustyötä sekä toimii tuottajana kulttuurialan produktioissa.

Puulajipuisto-opastukset la 26.8. klo 10.30 ja 13.30 max 25 henk. Lähtöpaikka on Majatalo Wanhan koulun parkkipaikka Puistometsäntie 14, 58450 Punkaharju.

Opastuskierros on muutaman kilometrin pituinen, tehdään kävellen ja kestää tunnin.
Opastuskierros täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset etukäteen 015 345 100 tai lusto@lusto.fi

Ympäristö- ja äänitaideos Kukkilinnut esillä puulajipuistossa viikonlopun 26.8. – 27.8. ajan.

Simo Härkönen

Simo Härkönen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.