Ekumeeninen kaupunkivaellus kutsuu tutustumaan Savonlinnan kirkkoihin ja seurakuntiin

Ekumeeninen kaupunkipyhiinvaellus vie tutustumaan kaupungin kirkkoihin, seurakuntien lauluperinteeseen ja rukouksiin.

Savonlinnan kristilliset seurakunnat järjestävät yhteistyössä Ekumeenisen kaupunkipyhiinvaelluksen. Pyhiinvaellus kulkee kirkosta kirkkoon ja kutsuu tutustumaan kaupungissamme toimiviin seurakuntiin.

Yhteiskristillinen toiminta on Savonlinnan seudulla maanlaajuisestikin tarkasteltuna poikkeuksellisen tiivistä ja vilkasta: Viime vuosien aikana seurakuntien yhteisiä tilaisuuksia, kuten Loisto-messuja, yhteisiä seminaareja ja konsertteja on järjestetty säännöllisesti ja niihin ovat löytäneet tiensä sekä seurakuntien jäsenet että aivan uudet osallistujat.

Vuosi 2020 alkaa uudenlaisella hankkeella: Ekumeeninen kaupunkipyhiinvaellus kutsuu kaikkia tutustumaan kaupunkimme kirkkoihin ja seurakuntien toimintaan. Rukous oman kaupungin ja koko kotiseudun puolesta on tärkeä osa tapahtumaa.

— Raamatussa sanotaan, että kristityn tehtävä on rukoilla ja siunata kaupunkia, jossa asuu. Nyt rukoilemme yhdessä ja käymme tupatarkastamassa toistemme kirkot. Pyhiinvaellus tarjoaa myös näppärän mahdollisuuden ihan vaan käydä tutustumassa kaupunkimme kirkkoihin myös sisältä päin, kertoo kappalainen Jani Lamberg Savonlinnan seurakunnasta.

Kaupunkipyhiinvaellus alkaa Talvisalon mäeltä

Vaellus käynnistyy Pyhien profeetta Sakariaan ja vanhurskaan Elisabetin kirkosta Talvisalosta (Erkonkatu 11) klo 16 ja kulkee Tuomiokirkon ja Vapaaseurakunnan kautta Viiskulmassa sijaitsevaan helluntaiseurakunnan kirkkoon.

Matkaa tehdään ristisaatossa ja mukana kulkevat voivat kantaa lyhtyä tai kynttilää. Vaellus pysähtyy jokaisessa kirkossa noin 15 minuuttia. Ohjelmassa on laulua, lyhyitä puheita ja rukous kotiseudun puolesta.  Seurakuntien kanttorit laulattavat myös matkalla. Helluntaiseurakunnassa tarjolla kahvia ja kuumaa kaakaota.

Tapahtuman järjestävät Saimaan ortodoksinen seurakunta, Savonlinnan evankelis-luterilainen seurakunta, Savonlinnan Vapaaseurakunta, Savonlinnan helluntaiseurakunta sekä Loisto-yhteys ry.

Sunnuntaina 19.1. vietetään Pyhän Henrikin muistopäivää. Muistopäivästä käynnistyy Ekumeeninen rukousviikko, jota vietetään kaikkialla maailmassa 18.— 25. tammikuuta. Kristittyjen yhteyttä vaalivaa rukousviikolla on pitkät perinteet; sitä on vietetty jo yli sadan vuoden ajan.

Uusimmat uutiset