Savonlinnalainen metsäkonekuski Antti Kokkonen voitti Taitaja-SM-pronssia

Voiton vei joukkuetoveri Aleksi Kiuru Kangasniemeltä.

Antti Kokkonen ei jännittänyt kilpailua vaan keskittyi rauhassa omaan suoritukseen.
Antti Kokkonen ei jännittänyt kilpailua vaan keskittyi rauhassa omaan suoritukseen.

Savonlinnalainen Antti Kokkonen on voittanut Taitaja-SM-pronssia metsäkoneen käytössä. Kokkonen on Etelä-Savon ammattiopisto Esedun opiskelija.

Kokkonen sai parhaat pisteet simulaattoritehtävässä ja kirjallisessa osiossa hän hallitsi hyvin niin konetekniikan, puunkorjuun kuin metsälainkin.

— Antti on rauhallinen kaveri, joka ei kilpailutilanteessa turhia jännittänyt. Hän pystyi täysillä keskittymään itse suoritukseen, kertoo valmentajana toiminut opettaja Jari Taavitsainen.

Kultaa voitti Pieksämäellä metsäalaa opiskeleva kangasniemeläinen Aleksi Kiuru.
— Pojat toimivat hienosti tiiminä. Kisapäivien jälkeen jaettiin kokemuksia ja vinkkejä sekä tsempattiin toista, Taavitsainen kertoo.

Finaalissa testattiin mm. kilpailijoiden tietämystä metsien hoidosta ja puunkorjuusta, metsäkoneiden kunnossapidosta, koneellisesta puutavaran valmistuksesta sekä puutavaran lähikuljetuksesta.

Ammattitaidon Taitaja-SM-kisoja on käyty 15.-18.5.2017 Helsingissä.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.