Kelirikko on tehnyt pikkuteistä paikoin kuin kynnettyä perunapeltoa — Katso lukijoiden tuoreet kuvat karmeassa kunnossa olevista teistä!

Lähetä toimitukselle kuva talven runtelemasta kulkutiestäsi! Haluamme välittää terveisiä kunnossapitäjille kuvien ja tarinoiden muodossa.

Hannu Turtiainen

Hannu Turtiaisen ottama kuva Kesälahdentiestä kertoo karua kieltään. Huh, huh.

Kauko Piironen

Kauko Piironen kuvasi Naistenlahdentietä Koivukannantien risteyksen jälkeen viime viikolla.

Liikenneministeriön mukaan kelirikkotilanne on vaikein 20 vuoteen.

Lausunto on mukava kuulla, mutta korjaavia toimenpiteitä kaivataan vielä kipeämmin.

Itä-Savo haluaa esitellä kuvissa seutukunnan pahimpia kelirikkoteitä, että ministeriö ja kunnossapitäjät saisivat paremmin tietoa, missä kaikkialla on tilausta kiireiselle avulle. 

Alemmalle tieverkolle on luvattu kiireapuna mursketta pahimpiin kohtiin. Kestävämpiä korjaustoimenpiteitä päästään kuulemma tekemään teiden kuivuttua.

Moni paikoin Savonlinnan seudun alemman tieverkon kantavuutta on jouduttu rajoittamaan. Painorajoitusten määrän ennakoidaan kasvavan.

Itä-Savo haluaa esitellä kuvissa seutukunnan pahimpia kelirikkoteitä, että ministeriö ja kunnossapitäjät saisivat paremmin tietoa, missä kaikkialla on tilausta kiireiselle avulle.

Kelirikon laajuus vaihtelee vuosittain sääolojen mukaan. Nyt käsillä oleva vaikea tilanne syntyi, kun vuoden 2017 lopussa satoi runsaasti. Tierakenteet olivat pakkasten alkaessa märkiä. Leutona käynnistynyt pakkaskausi kasasi rakenteisiin jääkerroksia.

Kun kevään tulo  käynnistyi äkillisellä lämpöaallolla, se sai tierakenteet sulamaan nopeasti. Sulanut vesi ei ole ehtinyt haihtua. Rakenteissa oleva vesi heikentää kantavuutta ja aiheuttaa pintakelirikkoa.

Kuvia lisätään tämän jutun yhteyteen sitä mukaa, kun niitä toimitukseen tulee.

Kuvia voi lähetellä sähköpostilla osoitteeseen: tuottajat@ita-savo.fi

Kaisa Ralli

Kuvassa Sulkavan Partalansaaren Auvilantie. Yksityistiestä ei ole kyse, joten töitä valtion kustantamalle kunnossapidolle riittää. Maastoautohan noihin uriin tarvitaan, jos ei halua jäädä jumiin. 

Juttua päivitetty lukijoiden kuvilla 30.4. kello 9.27.