Savonlinnassa alkaa kampanja uusien ammattilaisten löytämiseksi — Kasvu paikallisissa yrityksissä on ollut suotuisaa ja vaatii nyt työntekijöitä

Kampanjaan ovat kaupungin lisäksi lähdössä mukaan Ammattiopisto SAMIedu, SAMI-Palvelut Oy ja Savonlinnan Vuokratalot Oy. SAMIedu kouluttaa väkeä yritysten tarpeiden mukaisesti.

Tuija Pauhu

SAMIedu on ottanut ennenkin vastuuta siitä, kun paikallisiin yrityksiin on pitänyt kouluttaa tietyn ammatin osaavia työntekijöitä. Vastuuta tästä ollaan ottamassa myös syksyllä käynnistyvässä rekrytointikampanjassa.
SAMIedu on ottanut ennenkin vastuuta siitä, kun paikallisiin yrityksiin on pitänyt kouluttaa tietyn ammatin osaavia työntekijöitä. Vastuuta tästä ollaan ottamassa myös syksyllä käynnistyvässä rekrytointikampanjassa.

Savonlinnassa on meneillään yritysten ja investointien vahva kasvuvaihe, mikä on jo merkinnyt ongelmia osaavan työvoiman saannissa.

Jotta Savonlinnan yrityksiin löydettäisiin riittävästi työvoimaa, ollaan nyt suunnittelemassa uutta rekrytointikampanjaa.
Sitä ovat yhdessä aloittamassa Savonlinnan kaupunki, Ammattiopisto Samiedu, Sami-Palvelut Oy ja Savonlinnan Vuokratalot Oy sekä alueen yritykset.

Esimerkiksi sähkö-automaatio-, matkailu-ravintola- ja puunjalostusalalla ammattilaisista on nyt pulaa. — Jukka Mustonen

Kampanja näkyy Savonlinnan lähikaupunkien lisäksi valtakunnallisesti eri tiedotusvälineissä ja luonnollisesti verkossa.

Kampanjaa siis suunnitellaan tässä vaiheessa ja kaupungin elinkeinopalvelut hakee siihen parhaillaan yrityksiä yhteistyökumppaneiksi.

Kampanjaa rahoittavat kaupunki, Ammattiopisto Samiedu, Savonlinnan Vuokratalot Oy sekä osaltaan mukaan lähtevät yritykset.

Olennaista on, että Ammattiopisto Samiedu alkaa kouluttaa työntekijöitä yritysten tarpeiden mukaan avoinna oleviin työpaikkoihin.

Työvoimaa houkutellaan myös niin, että kaupunkikonserniin kuuluva Savonlinnan Vuokratalot Oy tarjoaa rekrytoiduille työntekijöille asumiseen vuokravapaita kuukausia.

Kaupunginjohtaja Janne Laine sanoo, että Savonlinnan yritysrintamalla on menossa erittäin suotuisa vaihe. Hän kertoo, että kaupungissa on nyt avoinna satoja työpaikkoja.

SAMIedun kuntayhtymän johtaja Jukka Mustonen näkee, että kampanja kannattaa suunnitella huolella, mutta käyntiin se pitää saada tämän vuoden puolella.

— Savonlinnan seudulla on laaja ja todellinen pula ammattitaitoisista työntekijöistä. Samiedu kouluttaa normaalina toimintanaan uusia osaajia eri aloille, kun vuosittain tutkintotodistuksen saa noin 700 ammattilaista. Arvioiden mukaan heistä 80 prosenttia jää töihin omalle seutukunnalleen.

— Tämä ei riitä, vaan tämän oheen tarvitaan uusia ja nopeampia toimia työvoimapulan voittamiseksi. Siitä tässä kampanjassa on erityisesti kysymys, Mustonen sanoo.

Esimerkiksi sähkönjakelujärjestelmien valmistaja Norelcolla on kymmenen avointa työpaikkaa, joihin etsitään täsmäkoulutettavia henkilöitä.

Tästä koulutuksesta ja Norelcon työpaikoista kerrotaan Paviljongilla 30.10. kello 16–19 pidettävässä infotilaisuudessa.

Norelcoon töihin aikovilla ei tarvitse olla välttämättä alan koulutusta eikä kokemusta, sillä Norelco ja Ammattiopisto Samiedu järjestävät valituille räätälöidyn koulutuksen sähköalalle.

Koulutuksen jälkeen Norelco tarjoaa vakituisen työpaikan Savonlinnassa.
Lokakuun 30. päivä pidettävään infotilaisuuteen on mahdollisuus osallistua myös etänä Skype -yhteydellä.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut