Maan hallituskin välittää Saimaasta: Pidä Saaristo Siistinä ry:lle 500 000 euroa Saimaan uuteen huoltokalustoon

Pidä Saaristo Siistinä ry sai tärkeän rahoituksen Suomen hallitukselta. Uusi kalusto tulee kokonaisuudessaan maksamaan 1,2 miljoonaa euroa.

PSS ry

Pidä Saaristo Siistinä ry:n M/S Roope-Saimaa -alus on iso apu Savonlinnan seudun saaristojenkin kunnossapidossa.
Pidä Saaristo Siistinä ry:n M/S Roope-Saimaa -alus on iso apu Savonlinnan seudun saaristojenkin kunnossapidossa.

Savonlinnan seudullakin aktiivisesti toimiva Pidä Saaristo Siistinä ry sai ilouutisia, kun Suomen hallitus myönsi yhdistykselle 500 000 euroa yhdistyksen uuden ympäristönhuoltokaluston hankintaan Saimaalle, kertoo PSS ry tiedotteessaan. Rahasumma myönnettiin lisäbudjetista.

Uuden kaluston kokonaiskulut ovat noin 1,2 miljoonaa euroa.

— Hallituksen päätös oli ensiarvoisen tärkeä kalustohankkeemme etenemisen kannalta. Se osoittaa, että Itämeren rinnalla myös Suomen järviluonnon hyvinvointiin panostetaan ja työtämme alueella arvostetaan, kertoo PSS ry:n pääsihteeri Aija Kaski yhdistyksen tiedotteessa.

Alueen poliitikoilta laaja tuki

Kaski iloitsee erityisesti siitä, että rahoitusen järjestämisen takana on eduskunnan laaja tuki. Lisäksi Saimaan alueen poliitikot ovat olleet aktiivisia rahoituksen saamisessa.

Yhdistykselle on ollut ratkaisevaa ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen (kesk.) tuki, mutta rahoituksen puolesta lausunnon antoi myös Saaristoasian neuvottelukunta, jonka puheenjohtaja on savonlinnalainen kansanedustaja ja Savonlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Hanna Kosonen (kesk.).

Kampanjallakin rahaa kalustoon

Pidä Saaristo Siistinä ry käynnisti helmikuussa 2018 Saimaalle suunnatun Kalusto kuntoon -varainkeruukampanjan.

Kampanjan tavoitteena on saada tiloiltaan ja toimintavarmuudeltaan juuri retkisatamien huoltotyöhön ja järviluonnon puhtaanapitoon soveltuva uusi huoltokalusto vuoteen 2020 mennessä.

Saimaa on yhdistyksen toiminta-alueista maantieteellisesti laajin. Yhdistyksen toimintaan kuuluu muun muassa ylläpitää alueen retkisatamia, jotka ovat avoimia kaikille virkistyskäyttöön.

Avovesikauden ajan yhdistyksen huoltoalus M/S Roope-Saimaa miehistöineen tekee saarissa pitkää päivää. Aluksella päästään esimerkiksi kunnostamaan jäiden rikkomia laitureita, huoltamaan saunoja ja kuivakäymälöitä, tuomaan tulisijoille puita sekä tyhjentämään jätepisteitä.

Uuden aluksen hankintaan voi jokainen osallistua tekemällä lahjoituksen www.kalustokuntoon.fi -sivustolla tai liittymällä yhdistyksen jäseneksi www.pidasaaristosiistina.fi.

Uusimmat uutiset