Tilaajalle

Etelä-Savon käräjäoikeudessa korona peruutti keväällä istuntoja – Oikeusjutuille on ollut nyt syksyllä välillä työlästä järjestää sopivia istuntopäiviä

Mikkelin koronakriisin vuoksi myös käräjillä on mahdollisuus saada nyt suojamaskit ja niitä on myös käytetty. Oikeusjuttujen käsittelyajoissa ei ole Etelä-Savossa ruuhkaa, mutta käsittelyajat ovat kylläkin viivästyneet.

Vesa Vuorela

Etelä-Savon käräjäoikeuden laamanni Marja Virtanen kertoo, että istuntopäivien aikataulujen sovittaminen on merkinnyt viime viikkoina paljon työtä käräjäsihteereille.  – Johtuu siitä, että käräjäoikeuden yhteistyökumppaneilla kuten esimerkiksi syyttäjillä ja oikeusavustajilla on myös paljon työkiireitä.
Etelä-Savon käräjäoikeuden laamanni Marja Virtanen kertoo, että istuntopäivien aikataulujen sovittaminen on merkinnyt viime viikkoina paljon työtä käräjäsihteereille. – Johtuu siitä, että käräjäoikeuden yhteistyökumppaneilla kuten esimerkiksi syyttäjillä ja oikeusavustajilla on myös paljon työkiireitä.

Etelä-Savon käräjäoikeudessa jouduttiin peruuttamaan koronaepidemian vuoksi istuntoja viime maaliskuun puolivälin ja toukokuun 18. päivän välisellä ajanjaksolla. Enimmillään keskeytyksessä oli 165 rikosasiaa sekä 21 riita- tai hakemusasiaa.