Valoa, ei väkivaltaa -kampanja näkyy myös Savonlinnassa — Teemana on ”Jokaisella on oikeus tukeen”

Itä-Savon Keskustanaiset osallistuvat perinteisesti Valoa ei Väkivaltaa -kampanjaan jakamalla kynttilöitä K-Citymarketin edessä Savonlinnassa huomenna maanantaina.

Soila Puurtinen

Valoa ei Väkivaltaa -kampanjalla halutaan viestiä, että jokaisella väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneilla on oikeus tukeen ja apuun, oli sitten asunnoton, päihteidenkäyttäjä tai esimerkiksi nuori.
Valoa ei Väkivaltaa -kampanjalla halutaan viestiä, että jokaisella väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneilla on oikeus tukeen ja apuun, oli sitten asunnoton, päihteidenkäyttäjä tai esimerkiksi nuori.

Suomen kansallinen väkivaltaobservatorio järjestää joka syksy Valoa, ei väkivaltaa -kampanjan, jossa puolustetaan naisten ihmisoikeuksia, ruumiillista koskemattomuutta ja oikeutta väkivallattomaan elämään. Kampanja huipentuu YK:n naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä 25. marraskuuta.

Itä-Savon Keskustanaiset osallistuvat perinteisesti Valoa ei Väkivaltaa -kampanjaan tuolloin maanantaina jakamalla kynttilöitä Citymarketin edessä Savonlinnassa.

Tänä vuonna Valoa, ei väkivaltaa -kampanjan teemana on ”Jokaisella on oikeus tukeen”. Kampanjalla halutaan viestiä, että jokaisella väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneilla on oikeus tukeen ja apuun, oli sitten asunnoton, päihteidenkäyttäjä tai esimerkiksi nuori.

Vuoden 2019 Väkivaltaobservatorion puheenjohtajajärjestöinä toimivat Naisten Linja ja Exit ry:n Usva-hanke.

Suomen kansallinen väkivaltaobservatorio on kansalaisjärjestöjen, tutkijoiden ja yksityishenkilöiden muodostama verkosto, joka toimii eri tavoin naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan. Observatorio seuraa lainsäädäntöä, ottaa kantaa ajankohtaiseen keskusteluun ja toimii naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena asiantuntijana.

Väkivaltaobservatorio on osa European Women’s Lobbyn EWL European Observatory against Violence against Women -verkostoa. Väkivaltaobservatorio perustettiin vuonna 2005 ja sen toimintaa koordinoi Naisjärjestöt Yhteistyössä NYTKIS ry.

Itä-Savon Keskustanaiset mukana Valoa ei Väkivaltaa -kampanjassa. Järjestön jäsenet jakavat kynttilöitä Citymarketin edessä maanantaina 25.11. kello 16-17.