Metallimessu ensivierailulle Kerimäen isoon kirkkoon

Pastori Haka Kekäläinen lupaa erilaisen messun. Tarjolla on maailman metallisimpia virsiä maailman suurimmassa puukirkossa.

Metallimessussa kuullaan monia tuttuja virsiä uudelleen sovitettuina. Kuva Metallimessusta Temppeliaukion kirkosta Helsingistä.

Metallimessu kuullaan ja koetaan ensi kertaa Kerimäen isossa kirkossa lauantaina 30. syyskuuta klo 16. Messuun kannattaa järjestäjien mukaan varautua avoimin mielin ja lämpimässä vaatetuksessa, sillä puukirkkoa ei lämmitetä. Jos arvelee, että metalliset virret soivat omissa korvissa soivat liian kovaa, niin kannattaa napata lisävarusteiksi korvatulpat kirkon ovelta.
— Sitten vain kokemaan erilainen messu, kehottaa pastori Haka Kekäläinen Pitäjänmäen seurakunnasta Helsingistä. Hän on kiertänyt Metallimessun mukana jo 11 vuotta eri puolilla Suomea ja tietää sanoa, että vastanotto on ollut alusta asti poikkeuksetta hyvä.
Helsinkiläispastori on vuosikaudet haaveillut Metallimessusta nimenomaan Kerimäen isossa kirkossa. Fiilis syntyi, kun hän kävi kirkossa retkellä rippikoululaisten kanssa. Leiriä pidettiin Itä-Karjalan kansanopistolla.
Kekäläinen kannustaa osallistumaan messuun avoimin mielin. Aika harva on pettynyt.
— Messussa on aina ripaus myös huumoria ja pyrin keskustelemaan kirkkoväen kanssa.
Metallimessu poikkeaa tavallisesta messusta vain siinä, että kaikki virret on sovitettu metallimusiikkiin. Pastori Haka Kekäläinen huomauttaa, että lopputulos on saanut hänet aivan uudella tavalla pitämään virsistä.
Kekäläisen omia suosikkeja ovat muun muassa virret 408 ja 332, Joutukaa sielut ja Herraa hyvää kiittäkää.
— Virren 408 sanat ovat se juttu. Siinä on metalliversiona ihan omanlaisensa tunnelma.
Johtava nuorisotyöntekijä Juha Hakala on ollut kerran mukana Metallimessussa ja kehuu sitä kokemisenarvoiseksi.
— Kerimäellä on tarjolla maailman metallisimpia virsiä maailman suurimmassa puukirkossa.
Metallimessuun on kutsuttu ihmisiä kaikkialta hiippakunnasta ja on mahdollista, että suosio kantaa laajemmaltakin. Messu on myös ensimmäinen tapaaminen ensi vuoden rippikoululaisille, joita on noin 300 Savonlinnan seurakunnassa.
Messun liturgina toimii pastori Haka Kekäläinen ja saarnan pitää kirkkoherra Sammeli Juntunen.
Tilaisuus kuuluu reformaation juhlavuoden tapahtumiin.

Kirsti Lajunen

Kirsti Lajunen

Luetuimmat