Uukuniemellä juhlitaan kutkulleen — Huutokauppakeisari mukana

Uukuniemen vapaa-ajan asukkaat ry:n 20-vuotisjuhlissa on ohjelmaa koko päiväksi.

Aki Heinonen

Aki Palsamäki on tulossa Uukuniemelle.
Aki Palsamäki on tulossa Uukuniemelle.

Uukuniemen vapaa-ajan asukkaat ry eli Vasukkaat viettävät 15. heinäkuuta 20-vuotisjuhliaan. Tapahtuma on juhlavuoden kovin rutistus, jotta Juhlasensseistä syntyy kaikille mieleenpainuva kokemus.

Tapahtumassa on muun muassa mahdollisuus huutaa itselleen muistoksi mieluisia tavaroita, kun huutokauppaa tulevat pitämään huutokauppakeisarina tunnettu Aki Palsamäki ja hänen vaimonsa Heli.

Juhlasenssit pidetään Kummun Korkea Koulun ympäristössä eli Kummunkylän lakkautetulla koululla. Palsanmäkien huutokauppa on koulun pihapiirissä.
Huutokauppaan on saatu mielenkiintoista tavaraa. Tarjolla on esimerkiksi kitkemiskone ja uusi soutuvenekin. Juhlissa on toki muutakin myytävää kuten käsitöitä ja lähiruokaa.

Keskeltä Juhlasenssien talkoohulinoiden Mirja Ulmanen Vasukkaista kertoi, että tapahtumaan odotetaan runsaasti vieraita.

— Varasimme 1400 lahjoitettavaa ämpäriä ensimmäisille pääsylipun ostajille. Lahjaämpärit ovat Suomi 100 -väreissä. Jos siltä tuntuu, niin ämpärin kanssa voi mennä syksyllä vaikka lakkametsään, Ulmanen sanoo.

Senssiportit aukeavat kello 10.00 ja sulkeutuvat kello 16.00. Illalla pidetään lisäksi Oopperaillalliset Juholan Biisoniareenalla, jossa on Jyrki ja Maija Anttilan konsertti ja lähiruokatarjoilua. Iltatapahtuma kestää kaksi tuntia.

— Sitten raivataan paikat ja laitetaan tanssiksi. Päälavalla esiintyy Senssiorkesteri Kesäpojat.

Aiemmin tällä viikolla Vasukkaat saivat onnittelut pitkästä ja tarmokkaasta toiminnastaan Saaristoasian neuvottelukunnalta. Vasukkaissa on noin 250 jäsentä.

Vasukkaat järjestää Juhlasenssit yhdessä Kummun kyläyhdistyksen, Uukuniemi-seuran ja paikallisten yrittäjien kanssa. Päävastuu on Vasukkaat ry:llä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.