Mediatili ostaa kerimäkeläisen Tilitoimisto Kristallin – "Olemme iloisia, että Katja halusi luottaa asiakkaansa meidän hoitoomme"

Savonlinnassa viime vuosina nopeasti kasvanut tilitoimisto Mediatili Oy jatkaa laajentumistaan.

Sanna Metsänoron (2. vas.) Mediatili Oy on tehnyt näkyvää yhteistyötä muun muassa SaPKon kanssa. Mediatili on nyt ostanut kerimäkeläisen Tilitoimisto Kristallin. Arkistokuvassa mukana SaPKon puheenjohtaja Vesa Kutvonen (vas.), Mediatilin toimistopäällikkö Johanna Tapanila ja SaPKon toimitusjohtaja Petri Karppanen.
Sanna Metsänoron (2. vas.) Mediatili Oy on tehnyt näkyvää yhteistyötä muun muassa SaPKon kanssa. Mediatili on nyt ostanut kerimäkeläisen Tilitoimisto Kristallin. Arkistokuvassa mukana SaPKon puheenjohtaja Vesa Kutvonen (vas.), Mediatilin toimistopäällikkö Johanna Tapanila ja SaPKon toimitusjohtaja Petri Karppanen.

Savonlinnassa viime vuosina nopeasti kasvanut tilitoimisto Mediatili Oy jatkaa laajentumistaan. Mediatili tiedottaa ostaneensa Kerimäellä toimivan Tilitoimisto Kristalli Oy:n ja jatkavansa Kristalli Oy:n asiakkaiden palvelemista nykyisin ehdoin. Myös toimipiste Kerimäellä säilyy.

– Järjestelyn myötä Mediatili Oy vahvistaa edelleen asemaansa alueen tilitoimistopalveluiden tarjoajana. Nyt tilitoimistoyrittäjyyden jättävän Katja Makkosen asiakkaat ovat tottuneet saamaan hyvää palvelua ja jatkossa voimme tarjota heille myös entistä laajempaa palveluvalikoimaa.

– Mediatili panostaa kasvuun ja kehittyviin palveluihin, joilla voimme tukea laajan asiakaskuntamme liiketoimintaa. Olemme iloisia, että Katja halusi luottaa asiakkaansa meidän hoitoomme, kertoo Mediatili Oy:n toimitusjohtaja Sanna Metsänoro.

Metsänoro sanoo yrityksen haluava säilyttää palveluita täällä Kerimäellä ja Savonlinnassa.

– Mediatili on sitoutunut Savonlinnaan ja päätoimipaikkamme on täällä, Metsänoro sanoo.

Kristalli Oy:n omistaja Katja Makkonen sanoo pohtineensa yrityksestä luopumista jo tovin.

– Pitkään asiaa harkittuani olen nyt jättämässä tilitoimistoyrittäjyyden ja olen iloinen, että olen saanut paikallisen ja asiantuntevan yrityksen jatkamaan työtäni asiakkaitteni parissa. Tunnen Mediatilin omistajat ja yrityksen osaamisen, joten voin huoletta jättää minulle tärkeiksi tulleet asiakkaani ja ystäväni heidän palveltavakseen, iloitsee Makkonen.

Tilitoimistoala on ollut viime vuosina jatkuvassa muutoksessa. Lainsäädännölliset velvoitteet, kuten uusi tietosuoja-asetus, tulorekisterihanke ja myös asiakkaiden tarpeet ovat kasvaneet ja niihin vastaaminen vaatii taloushallinnon ammattilaisiltakin jatkuvaa kouluttautumista. Pienille toimijoille se tarkoittaa resurssien jakamista jo muutenkin vaativan asiakastyön kustannuksella.

– Mediatili Oy:llä on jo kokonsa puolesta huomattavasti paremmat valmiudet vastata olemassa oleviin ja tuleviin vaatimuksiin. Koin, että nyt on sopiva hetki siirtää vastuita eteenpäin, Makkonen sanoo.

Nyt toteutettavan järjestelyn ja asiakkuuksien siirron odotetaan valmistuvan alkukesän aikana. Yritykset lupaavat, että varsinainen siirtoprosessi tulee olemaan asiakkaille mahdollisimman helppo ja useissa tapauksissa lähes huomaamaton. Siirtyvät asiakkuudet jatkavat Mediatili Oy:n hoidossa entisin sopimusehdoin. Tilitoimisto Kristallin Kerimäen toimipaikka säilyy nykyisessä paikassaan Hälväntiellä.