Katso video: Kerimäkeläislähtöisen kansanlaulaja Sirkka Kososen valmistautuminen illan linnan juhliin loppusuoralla — korut, asu ja jopa kampaamokin sopivat hyvin juhlien tämän vuoden teemaan

Sirkka Kosonen osallistuu presidentin juhlavastaanotolle yhdessä miehensä Jari Perkiömäen kanssa.

Soila Puurtinen

Sirkka Kososen itsenäisyyspäivän tyyliä viimeisteltiin keravalaisessa ekokampaamossa torstaina iltapäivällä. Kuvassa myös kampaaja Krista Askola.

Kerimäeltä lähtöisin oleva kansanlaulaja, musiikin tohtori Sirkka Kosonen valmistautui linnan juhliin keravalaisessa Ekokampaamo Hiustuvassa kampaaja Krista Askolan asiakkaana. Onko kampaajavalinta sopiva sattuma itsenäisyyspäivän juhlien ympäristöteeman kanssa vai harkittu ratkaisu?

— Jo ennen kutsun saamista sanoin, että jos saamme kutsun, haluan pukea ylleni korusuunnittelijaystäväni Anne Jouhtisen koruja, joihin hän käyttää luonnonmateriaaleja, kuten kalannahkaa. Muuten asu on rakentunut niiden ympärille, Kosonen kertoi ennen linnaan menoa.

Soila Puurtinen

Vakiokampaaja pääsi tekemään Sirkka Kososen juhlakampauksen linnaankin.

Soila Puurtinen

Anne Jouhtisen Sirkka Kososelle suunnittelema persoonallinen sormus on osa itsenäisyyspäivän juhlatyyliä.

Kosonen osallistuu itsenäisyyspäivän vastaanotolle juhliin kutsutun puolisonsa taideyliopiston rehtori kanssa Jari Perkiömäen kanssa. Itsenäisyyspäivä kulkee lähes minuuttiaikataululla. Ennen illan juhlia Helsingin keskustassa, pariskunta on ennättänyt jo esiintyä kotikaupugissaan Keravalla.

— Meillä oli kunnia esiintyä Keravan itsenäisyyspäiväjuhlassa. Aamulla silitin kansallispuvun ja kävimme esittämässä pari kappaletta. Itse soitin haitaria ja Jari saksofonia, Kosonen kertoo tapahtumarikkaasta itsenäisyyspäivästään.

Sirkka Kososen puvun on suunnitellut niin ikään Kerimäeltä kotoisin oleva ystävä ja pukusuunittelija Seija Kiuru-Lavaste. Puku on kansallispukuhenkinen villa-asu, Kososen toiveiden mukaan.

Kosonen ja Kiuru-Lavaste ovat tunteneet toisensa lapsesta asti. Myöhemmin he ovat työskennelleet eri tuotannoissa, toinen pukusuunnittelijana ja toinen esiintyjänä.

— Seija osaa tehdä kauniita ja toimivia vaatteita. Hänellä on silmää, millainen asu sopii millekin vartalolle.

Katso Sirkka Kososen tunnelmat ja koko haastattelu videolta, jonka näet tästä.

Soila Puurtinen