Nuori mies sai Etelä-Savon käräjäoikeudessa jo yhdeksännen vankeusrangaistuksensa runsaaseen kolmeen vuoteen – Uusin tuomio koostui kymmenestä rikoksesta

Etelä-Savon tuomitsi parikymppisen miehen 40 päiväksi ehdottomaan vankeuteen. Tällä kertaa mies oli muun muassa pahoinpidellyt ja uhannut ampumisella naista, varastanut auton ja näpistänyt tavaraa lihapiirakoista hajuvesiin.

Ilpo Kekki/ESM:n arkisto

Parikymppinen mikkeliläismies työllisti jälleen Etelä-Savon käräjäoikeutta.
Parikymppinen mikkeliläismies työllisti jälleen Etelä-Savon käräjäoikeutta.

Parikymppinen mikkeliläismies on monipuolisella rikostehtailullaan tullut viime vuosina tutuksi Etelä-Savon käräjäoikeudelle.

Uusimman tuomionsa mies sai maanantaina, jolloin Etelä-Savon käräjäoikeus langetti hänelle 40 päivän ehdottoman vankeusrangaistuksen yhteensä kymmenestä rikoksesta.

Käräjäoikeuden tuomiosta käy ilmi, että mies on runsaan kolmen vuoden aikana tuomittu omaisuus-, väkivalta- ja liikennerikoksista kaikkiaan yhdeksän kertaa vankeusrangaistukseen. Rangaistukset olivat aluksi ehdollisia mutta ovat sittemmin olleet ehdottomia.

Esimerkiksi vuonna 2019 miehelle langettiin ainakin kuusi käräjätuomiota, joista neljä Etelä-Savon käräjäoikeudessa. Mies tuomittiin viime vuonna lisäksi Itä-Uudenmaan ja Päijät-Hämeen käräjäoikeuksissa.

Pahoinpitely ja uhkailua mikkeliläisen kerrostalon pihalla

Miehelle maanantaina tuomittu 40 päivän vankeusrangaistus koostui pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta, neljästä näpistyksestä, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkauden yrityksestä.

Rikokset tapahtuivat huhti–lokakuussa 2018.

Vakavimmiksi teoiksi käräjäoikeus katsoi mikkeliläisen kerrostalon piha-alueella syyskuussa sattuneet pahoinpitelyn ja laittoman uhkauksen.

Grillikatoksen luona tapahtuneessa välikohtauksessa mies oli ensin solvannut paikalla ollutta naista, minkä jälkeen nainen oli tarttunut miestä rinnuksista.

Tämän jälkeen mies otti naista kiinni kurkusta ja puristi.

Rangaistukset olivat aluksi ehdollisia mutta ovat sittemmin olleet ehdottomia.

Tilannetta tuli rauhoittelemaan henkilöitä sekä naisen että miehen seurueesta. Mies kuitenkin vielä löi naista nyrkillä kasvoihin.

Nainen oli soittamassa puhelimellaan hätäkeskukseen, kun paikalta jo poistumassa ollut mies vielä uhkaili häntä.

Sekä uhrin itsensä että todistajan kertoman mukaan mies huusi "tuu tänne niin mie tapan sinut" nimenomaan uhrille. Lisäksi mies ilmoitti "puukottavansa kaikki, jotka tulevat tänne".

Käräjäoikeus piti merkityksellisenä, että mies oli uhkauksen esittäessään vienyt kätensä vyötärölleen puseron alle ja sitten pyrkinyt tehostamaan sanomaansa.

Varastetulla autolla vaarallisia ohituksia ja päin punaisia

Liikennerikoksistaan mies teki pääosan yhdellä kertaa heinäkuussa 2018.

Ajokiellossa ollut mies varasti henkilöauton murtamalla sen oven ja rikkomalla virtalukon. Auton hän käynnisti ruuvimeisselin avulla.

Varastamallaan autolla mies muun muassa ajoi päin punaisia valoja ja teki vaarallisia ohituksia. Teot tapahtuivat arkena aamupäivällä Mikkelin taajama-alueella.

Näpistyksiin mies syyllistyi Mikkelin keskustan päivittäistavarakaupoissa. Näpistettyihin tuotteisiin lukeutuivat kahden euron arvoinen karkkipussi, neljän euron lihapiirakat, 46 euron lonkerojuomapakkaukset ja 144 euron valikoima naisten hajuvesiä.

Etelä-Savon käräjäoikeuden maanantaina antama tuomio ei ole lainvoimainen.

Kommentoidut