Tavallinen elämä Punkaharjulla kiinnosti Milanon matkailutapaamisessa — ”Sauna, Suomen geologia ja eritoten kalliomaalaukset sekä ruoka nousivat esiin keskusteluissa”

Saimi Hoyer oli esittelemässä Saimaan matkailutarjontaa Pohjois-Italian kasvavalla matkailumarkkinalla.

Gisella Motta

Punkaharjulainen matkailuyrittäjä Saimi Hoyer asui pitkään Pohjois-Italiassa mallina. Hän kertoi matkailutoimittajalle Saimaan vahvuuksista sujuvasti italiaksi.
Punkaharjulainen matkailuyrittäjä Saimi Hoyer asui pitkään Pohjois-Italiassa mallina. Hän kertoi matkailutoimittajalle Saimaan vahvuuksista sujuvasti italiaksi.

Milanossa järjestettiin tiistaina lehdistötapaaminen, jossa kerrottiin Saimaan matkailun tarjonnasta, puhtaasta luonnosta ja makumaailmasta. Ensi kesän vieraileva oopperatalo Savonlinnan oopperajuhlilla on Milanon La Scala, joten sekin tekee Milanosta tärkeän alueen seutukunnan matkailulle.

— Toimittajia kiinnosti erityisesti kuulla tavallisesta elämästä Punkaharjulla. Sauna, Suomen geologia ja eritoten kalliomaalaukset sekä ruoka nousivat esiin keskusteluissa. Sienien poiminta ja Suomen erilaiset sienilajikkeet kiinnostivat heitä myös kovasti, tilaisuudessa puhunut Hotelli Punkaharjun yrittäjä Saimi Hoyer kertoo.

Saimaan tarjontaa esiteltiin Italiassa tarinoiden kautta. Savonlinnan oopperajuhlien markkinointijohtaja Sonja Eiramo kertoi ensi kauden ohjelmistosta ja La Scala -oopperan vierailusta, ja oopperamusiikki viritti vieraat tunnelmaan. Hoyer kertoi sujuvasti italiaksi oman tarinansa paluustaan Milanon muotimaailmasta ainutlaatuisen Saimaan rannalle, missä ihmisen on hyvä olla.

Reittilento Milanosta Lappeenrantaan on tuonut alueen entistä helpommin italialaisten ulottuville. Milanon tilaisuus oli jatkoa viimekesäiselle toimittajavierailulle, jossa kymmenkunta median edustajaa Italiasta tutustumaan Saimaan alueeseen.

Italialaisten matkailijoiden yöpymiset Suomessa ovat kasvaneet 12 prosenttia vuodesta 2009, joten saapasmaa on tärkeä alue Saimaan matkailumarkkinoinnille nykyään.

Yhteistyössä Visit Finlandin ja sen milanolaisen yhteistyökumppanin kanssa järjestettyyn tilaisuuteen osallistui kuutisenkymmentä paikallista toimittajaa.

— Vieraat pääsivät itsekin maistelemaan sienimetsiemme makuja ja keittiömestarimme Mikko Lahtisen luoman Saimaa-menun antimia. Ne tarjoiltiin Mustavirran panimon Ooppera-oluen kera ja otettiin vastaan aplodien saattelemana. Haluan kiittää Visit Finlandia ja Visit Saimaan tiimiä kaikesta yhteistyöstä Saimaan alueen nostamiseksi kansainvälisten matkailijoiden tietoisuuteen, Hoyer sanoo.

Visit Finlandin Italian edustaja Heli Saari kertoo, että suomalainen elämäntapa, puhdas luonto järvineen ja revontulineen ja kulttuuri- ja ulkoiluaktiviteetteineen kiinnostavat yhä enenevissä määrin italialaisia.

— Nyt nousussa on myös suomalainen ruoka. Italialaiset pitävät Suomesta, olemme ns. Pohjoismaiden mustalammas, mutta tavalla, joka erottaa meidät naapureistamme ja puree italialaisiin, Saari sanoo.