Savonlinnan seudun mökkiläisille on luotu oma nettisivusto — Sivustolle koottu tietoa alueen palvelutarjonnasta mökeille kaavoituksesta jätevesiasioihin

Mökkiläisten oma sivusto avattiin Visit Savonlinna -sivuston alle.

Soila Puurtinen

Mökkiläisille tärkeitä tietoja on nyt koottu saman sivuston alle, mikä helpottaa erityisesti muilla paikkakunnilla vakituisesti asuvia mökkeilijöitä.
Mökkiläisille tärkeitä tietoja on nyt koottu saman sivuston alle, mikä helpottaa erityisesti muilla paikkakunnilla vakituisesti asuvia mökkeilijöitä.

Savonlinnan seudun mökkiläisille eli vapaa-ajanasukkaille suunnattu sivu julkaistiin kesäkuussa nimellä Palveluja Mökille, kertoo Savonlinnan Hankekehitys Oy tiedotteessaan.

Palveluja Mökille -sivun tarkoituksena on saada seudun palvelut paremmin vapaa-ajanasukkaiden tietoisuuteen ja saavutettavaksi, kootusti yhden sivun alle.

Sivu on perustettu Visit Savonlinna -sivuston alle, jolloin ylläpito sekä sivuston olemassa olevien tietojen yhdistäminen onnistuu helposti.

Palveluja Mökille -sivulta löytyy mökkiläisille tarpeellista tietoa muun muassa seudun palvelutarjonnasta. Sivulle on tähän mennessä lisätty tietoa esimerkiksi mökkiläisiä palvelevista yrityksistä, Savonlinnan kaupungin palveluista muun muassa kaavoituksen ja jätevesiasioiden suhteen sekä lukuja Savonlinnan vapaa-ajanasumisesta.

Mökkiläissivun kautta Savonlinnan alueen vapaa-ajanasukkaat voivat myös liittyä Savonlinnan seudun vapaa-ajanasukkaiden uutiskirjeen sähköpostituslistalle. Uutiskirjeen kautta vapaa-ajanasukkaat saavat tietoa muun muassa vapaa-ajanasukkaille suunnatuista tapahtumista, Palveluja Mökille -sivu uudistuksista, hankkeen toimenpiteistä ja Savonlinnan kaupungin tiedotteista vapaa-ajanasumiseen liittyen. Sivua kehitetään jatkuvasti ja uutta tietoa lisätään sekä vapaa-ajanasukkaiden, yritysten että sidosryhmien toiveesta.

Etelä-Savo on toiseksi mökkivaltaisin maakunta Suomessa ja pelkästään jo Savonlinnaan keskusalueella rekisteröityä mökkejä on 8 455 (Tilastokeskus, Kesämökit 2018).

Palveluja Mökille -sivu on luotu yhteistyössä Etelä-Savo kestävän vapaa-ajan asumisen ykkösalueeksi 2017—2019 -hankkeen kanssa, jonka aikana pyrittiin luomaan Etelä-Savosta kestävän vapaa-ajan asumisen kärkialuetta. Kehitystyön tuloksena syntynyt Palveluja Mökille -sivu on yksi osa vapaa-ajanasumisen kehitystyöstä Savonlinnassa.

Visit Savonlinna -sivu on yrityksille maksuton teema- ja sesonkipohjainen, päätelaiteriippumaton verkkosivusto, jonka tavoitteena on muun muassa parantaa Savonlinnan matkailualueen näkyvyyttä ja tunnettuutta.

Jos haluat yrityksesi mukaan Palveluja Mökille -sivustolle ota yhteyttä anni.virsunen@savonlinna.fi. Jos haluat yrityksesi tiedot jollekin muulle Visit Savonlinna -sivustolla olevalle sivulle ota yhteyttä info@visitsavonlinna.fi.

Palveluja Mökille -vapaa-ajanasukkaille suunnatun sivun löydät osoitteesta www.visitsavonlinna.fi/palveluja-mokille sekä Visit Savonlinna -sivuston Alueinfo-otsikon alta.