Anni Törnin ruumis löydettiin Pohjois-Karjalasta — Poliisilla jo hyvä kuva kuolemaan johtaneista tapahtumista

"Oikeuslääkäriltä on saatu alustava näkemys kuolinsyystä, mutta virallisen lausunnon saaminen kestää vielä viikkoja."

Heidi Veijalainen

Poliisi jatkaa edelleen Savonlinnassa tapahtuneen nuoren naisen surman tutkintaa.
Poliisi jatkaa edelleen Savonlinnassa tapahtuneen nuoren naisen surman tutkintaa.

Poliisi on kuullut suurimman osan Anni Törnin henkirikostutkintaan liittyvistä henkilöistä. Lisäksi poliisilla on myös varsin hyvä kuva tapahtumista, jotka johtivat Törnin kuolemaan, poliisi kertoo perjantaina julkaisemassaan teidotteessa.

Anni Törnin ruumis löydettiin viime perjantaina 27.7. epäillyn esitutkinnassa antaman kertomuksen perusteella Pohjois-Karjalan alueelta. Epäilty kertoi ruumiin kätkemispaikan viime perjantaisen vangitsemisoikeudenkäynnin jälkeen, kun hänet oli vangittu todennäköisin syin epäiltynä Törnin taposta.

Poliisi ei kerro tarkemmin ruumiin löytöpaikkaa, koska esitutkinnan kestäessä ei voida poissulkea mahdollisuutta, että paikalla joudutaan tekemään lisätutkimuksia.

Rikostutkinta jatkuu ja etenee suunnitellusti kuulusteluilla sekä muilla tutkintatoimenpiteillä.

— Oikeuslääkäriltä on saatu alustava näkemys kuolinsyystä, mutta virallisen lausunnon saaminen kestää vielä viikkoja, kertoo tutkinnanjohtaja Sami Asikainen.

Asikaisen mukaan surmatyössä ei ole käytetty ampuma-asetta.

- Ottaen huomioon, että kyse on tässä vaiheessa kuitenkin nimenomaan rikosepäilystä, ei tutkinnan yksityiskohdista voida tiedottaa tarkemmin, poliisi sanoo teidotteessaan.

Samasta syystä poliisi ei tiedota epäillyn ja uhrin välisestä suhteesta tai muistakaan heidän yksityiselämäänsä liittyvistä asioista.

Poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran kun tutkinnalllisesti on jotain kerrottavaa ja viimeistään kun esitutkinta on valmistunut.