Irtokoirasta tuli lähes somejulkkis – Savonlinnassa irrallaan juoksentelevan koiran liikkeistä pyydetään ilmoittamaan hätänumeroon

Karkulainen: Koiraa ei pidä poliisin eikä eläinlääkärin mukaan lähestyä omin neuvoin.

Arkisto

Savonlinnassa on tehty viikonlopun aikana monia havaintoja irrallaan juoksevasta koirasta. Poliisi pyytää nyt, että havainnoista tehtäisiin ilmoitus hätänumeroon 112, eikä koiraa pitäisi mennä ottamaan itse kiinni.
Savonlinnassa on tehty viikonlopun aikana monia havaintoja irrallaan juoksevasta koirasta. Poliisi pyytää nyt, että havainnoista tehtäisiin ilmoitus hätänumeroon 112, eikä koiraa pitäisi mennä ottamaan itse kiinni.

Poliisi toivoo saavansa havaintoja Savonlinnassa irrallaan juoksevasta koirasta. Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta kerrottiin maanantaina, että poliisiasia irtokoirasta kehkeytyi viikonlopun aikana.

Poliisi sanoo, että kyse on aivan tavallisesta tilanteesta, jossa poliisi pyrkii saamaan kiinni irrallaan juoksevan koiran. Karkuteillä on vaaleansävyinen, sekarotuinen ja paimenkoiran oloinen karkulainen. Viikonloppuna sen liikkeistä alettiin keskustella vilkkaasti Facebookin Savonlinnan Puskaradio -ryhmässä.

Jos kyse on samasta koirasta, niin Puskaradiosta poimittujen kommenttien perusteella koira olisi liikkunut laajalla alueella. Siitä olisi tehty havainto Nojanmaan suunnalta Parkkolanmäestä, mutta myös aivan Savonlinnan keskustasta Possenkadulta.

Poliisilla ei ollut maanantaina puolelta päivin mitään tietoa irrallaan juosseen koiran taustoista. Arvion mukaan koira on ollut kuitenkin jo pidemmän aikaa karussa. Poliisille ei ole tullut myöskään yhteydenottoja siitä, että koira olisi yrittänyt lähestyä ihmisiä tai muita koiria.

Poliisi kuitenkin kehottaa ihmisiä varovaisuuteen siksi, ettei kenelläkään ole toistaiseksi tietoa siitä, onko koira terve vai sairas. Tällä viitataan erityisesti rabiekseen eli vesikauhuun. Siksi tämmöiseen irrallaan juoksevaan koiraan pitää suhtautua varauksella. Poliisi kertoo keskustelleensa kyseisestä tapauksesta tuoreeltaan eläinlääkärin kanssa.

Jos taas kävisi niin, että kyseinen koira ehtisi puraista lemmikkiä tai ihmistä, niin siinä tapauksessa poliisi neuvoo ottamaan yhteyden lääkäriin.

Poliisi ei ole millään tavoin jahdannut koiraa. Virkavalta kuitenkin reagoi omalla tavallaan tilanteeseen, jos se saa hätäkeskuksen kautta varman tiedon karkulaisen liikkumisesta tarkemmin määritellyltä alueelta.

Poliisi siis neuvoo, ettei irrallaan juoksentelevaa koiraa pidä yrittää ottaa kiinni, vaan tehdä siitä ilmoitus hätänumeroon 112.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut