Lumipeite kasvaa tänään ja huomenna Savonlinnassa, mutta onneksi suurin osa entisestä kuormasta putosi alas puista ja katoilta viikonloppuna

Suojasää pudotti puista suurimmat lumet. Sähköongelmat ovat helpottaneet, mutta uusia voi olla luvassa.

Tuija Pauhu

Sunnuntaina jatkettiin aurauslumen kuljettamista pois Savonlinnan keskustan alueella. Tänä talvena kannattaa valita parkkipaikka vähälumista talvea tarkemmin!
Sunnuntaina jatkettiin aurauslumen kuljettamista pois Savonlinnan keskustan alueella. Tänä talvena kannattaa valita parkkipaikka vähälumista talvea tarkemmin!

Savonlinnan seudulla lumipeite tiukkaantui suojasään myötä kymmenisen senttiä alemmas viikonlopun aikana, kun hanki sai osakseen paitsi pluslämpöä myös vesitihkua.

Suojasää toi onneksi ison osan kattojen lumikuormasta alas, jos kuormaa ei ollut ennestään kevennetty.

Myös puista putosi suurin osa lumikuormasta. Sähkökatkoksia ei viikonloppuna tästä syystä maakunnan itäosissa juurikaan ollut.

Tilanne on kuitenkin ehkä vain hetken rauhallinen, koska ennuste lupaa lisää lunta jo maanantai-illasta alkaen. Sää painuu lähelle nollaa jo puolenyön aikoihin maanantai-iltana. Tiistaina ollaan jo selvästi pakkasen puolella, ja kaikki sade tulee lumena.

On iso riski, että lumi tarttuu taas tykkynä puiden oksiin, koska metsässä on märkää vesisateiden jäljiltä.

Ilmatieteen laitoksen ennuste lupaa Savonlinnaan tauotonta räntä- ja lumisadetta maanantai-iltapäivästä tiistai-iltapäivään saakka.

Sademäärät ovat ennusteessa melko runsaita, joten lumipeite lähtee taas uudelleen kasvuun.

Savonlinnan seutukunnan suurin lumensyvyys on edelleen Sulkavan Halttulassa, jossa Ilmatieteen laitoksen mittauspisteessä oli sunnuntaina illalla 68 senttiä lunta.

Ennen suojasäätä lumikerros oli pitkään 78-senttinen, joten hanki painui kymmenisen senttiä lauhan sään vuoksi.

Lähes yhtä korkea hanki on Enonkosken Simanalassa, jossa oli viikonloppuna 62 senttiä lunta.

Punkaharjun Laukansaaressa lumipeite painui noin puoleen metriin, kun syvyydeksi kerrottiin 51 senttiä.

Uusimmat uutiset