Hyvän mielen joulutori käynnistyi tiistaina Jalmarin aukiolla — Joulutunnelmasta pääsee nauttimaan vielä keskiviikkonakin

Tunnelmallisesta joulumielestä pääsee nauttimaan ilman ostopakkoa vielä keskiviikkona Huopaisen talon päässä Jalmarin aukiolla. Joulupuuroa ja glögiä on tarjolla niin kauan kuin kattilat pysyvät kuumina.

Virpi Leskinen

Joulupukki kuunteli joulutorilla viime hetken lahjatoiveita.
Joulupukki kuunteli joulutorilla viime hetken lahjatoiveita.

Savonlinnan Kylät ry, Asukasloikan hankeperhe, Savonlinnan seudun Kolomonen ry ja Savonlinnan seurakunta järjestävät joulutoritapahtuman, joka on tarkoitettu kaikille kaupunkilaisille ilman velvoitteita. Savonlinnan keskustassa Jalmarin aukiolla joulutorin tunnelmasta nautittiin jo tiistaina, ja tapahtuma jatkuu vielä keskiviikkona.

— Joulutori on tarkoitettu ihan kaikille, jotka haluavat tunnelmallista ja perinteistä joulumieltä, avaa tapahtuman ideologiaa Asko Koukkari Savonlinnan Kylät ry:stä.

— Erityisesti toivomme, että kenenkään ei tarvitsisi viettää joulun alusaikaakaan yksinään, vaan tapahtumamme voisi rohkaista kaikkia savonlinnalaisia mukaan jouluhengen luomiseen yhdessä.

Joulutorilla pääsee askartelemaan jouluisia koristeita ja laulamaan joululauluja. Paikalla on myös joulupukki viime hetken lahjatoiveita kuulemassa. Tiistaina joulutorin avasi heleällä äänellään Kati Koivisto ja keskiviikkona ohjelmassa on muun muassa tiernaoppaiden esitys. Tarjolla on koko ajan myös joulupuuroa ja glögiä.

Virpi Leskinen

 Joulutorin avasi tiistaina Kati Koivisto.
Joulutorin avasi tiistaina Kati Koivisto.

Asukasloikan projektipäällikkö Virpi Leskinen sanoo, että Jalmarin aukiolla Huopaisen talon päässä Sokosta vastapäätä ei ole ollut paljonkaan tapahtumia, vaikka aukion sijainti on mainio.

— Tila on torimaisena mitä tyylikkäin paikka järjestää ulkoilmatilaisuuksia. Se oli luonnollinen valintamme Joulutorin pitopaikaksi. Kuten kaikissa Asukasloikan tapahtumissa, haluamme luoda savonlinnalaisille mahdollisuuden yhteiseen tunnelmointiin ja hyvään mieleen kauniissa kaupungissamme. Samalla voi vinkata hyviä ideoita kaupunkikeskustan viihtyisyyden lisäämiseksi tai vaikka tapahtumaksi.

Joulutori keskiviikkona 18.12.2019 kello 17–19 Jalmarin aukiolla.

Keskiviikkona ohjelmassa on muun muassa tiernaoppaat, yhteislaulua, askartelupaja ja joulupukki.

Järjestäjät: Savonlinnan Kylät ry, Asukasloikka Savonlinna hankeperheineen, Savonlinnan Seudun Kolomonen ry ja Savonlinnan seurakunta.