Poliisilla ja pelastuslaitoksella Etelä-Savossa toistaiseksi erittäin rauhallinen vappu

Poliisin mukaan tämä vappu on ollut rauhallisin vuosikymmeniin.

Jussi Lopperi

Vappua viettävät kansalaiset ovat ottaneet viranomaisten neuvosta vaarin ja juhlineet vappua omissa oloissaan. Arkistokuva.
Vappua viettävät kansalaiset ovat ottaneet viranomaisten neuvosta vaarin ja juhlineet vappua omissa oloissaan. Arkistokuva.

Vappujuhlijat eivät ole työllistäneet pelastuslaitosta ja poliisia Etelä-Savossa tänä vuonna aiempien vuosien malliin.

– Poikkeusolojen vapun aaton juhlinta sujui Etelä-Savon pelastuslaitoksen näkökulmasta rauhallisesti, päivystävä palomestari Eero Aho kertoo.

Etelä-Savon pelastuslaitos tiedottaa, että palokunnilla on ollut vappuaamuna kourallinen hälytyksiä, mutta ne ovat kaikki osoittautuneet tarkastustehtäviksi.

Myös poliisilla vappu on alkanut rauhallisesti. Valtakunnallisesti julkisilla paikoilla on ollut vain vähän ihmisiä liikkeellä. Rajoitukset ja kehotukset ovat tepsineet.

Poliisihallituksen vapputiedotteen mukaan minkään poliisilaitoksen alueella ei ole havaittu kiellettyjä yleistilaisuuksia tai kokoontumisia.

Poliisi on joutunut puuttumaan vain yksittäistapuksiin, kuten nuorten kokoontumisiin julkisilla paikoilla.

– Näin rauhallista vappua ei ole ollut 40-vuotisella poliisiurallani, poliisitarkastaja Ari Järvenpää poliisihallituksesta kertoo.

Poliisilla on ollut tänä vuonna merkittävästi vähemmän hälytystehtäviä kuin viime vappuna. Mahdolliset hälytystehtävät ovat rajoittuneet koteihin.

Tänä vappuna kotitehtäville on hälytetty virkavaltaa erityisesti metelin takia. Kotiväkivaltaan liittyviä hälytystehtäviä ei ole tullut tavallista vappua enemmän.

Poliisi toivoo kansalaisten jatkavan rauhallisen vapun viettoa myös tänään ja viikonloppuna. Piknikille ei kannata lähteä julkiseen puistoon, vaan mieluummin kotipihalle tai vaikkapa metsään.

– Toivomme, että hyvästä säästä huolimatta ihmiset malttaisivat edelleen noudattaa rajoituksia ja kehotuksia, poliisitarkastaja Järvenpää sanoo.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut