Sosterin johtajan virasta eronnut Panu Peitsaro nimitettiin Sosteriin terveyden ja toimintakyvyn ylilääkäriksi – Hallituksen puheenjohtajan Pekka Nousiaisen (kesk.) mukaan ei ole mitään syytä olla palkkaamatta avoimeen virkaan lääkäriä, jos pätevä lääkäri on tarjolla

Keskustalaiset ihmettelevät virkanimitystä sosiaalisessa mediassa.

Soila Puurtinen

Panu Peitsaron (kuvassa) uusi virkanimitys kuohuttaa sosiaalisessa mediassa.
Panu Peitsaron (kuvassa) uusi virkanimitys kuohuttaa sosiaalisessa mediassa.

Sosterin johtajan virasta irtisanoutunut Panu Peitsaro on nimitetty Sosteriin terveyden ja toimintakyvyn vastuualueen ylilääkäriksi.

Peitsaron työt kuntayhtymän johtajana päättyvät helmikuun alussa.

Peitsaro erosi hiljattain kokoomuksesta. Perjantaina hän ilmoitti asettuvansa Liike Nyt -puolueen ehdokkaaksi huhtikuun kuntavaaleissa.

Peitsaro ei ole aiemmin ollut vaalikelpoinen ehdokkaaksi kuntavaaleissa, koska hän on ollut kuntayhtymän johtava viranhaltija. Eduskuntavaaleissa hän oli kokoomuksen ehdokkaana ja päätyi varakansanedustajaksi.

Peitsaron nimitys on aiheuttanut kuohuntaa sosiaalisessa mediassa.

Kaupunginhallituksen keskustalainen jäsen Matti-Pekka Parkkinen hämmästelee Facebookissa nimitystä ja arvelee koko erokuvion syyksi sitä, että Peitsaro pääsee kuntavaaleihin ehdokkaaksi. Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Reima Härkönen pohtii nimityksen suhdetta Sosterilta vaadittuihin säästöihin.

Sosterin hallituksen puheenjohtaja Pekka Nousiainen (kesk.) vahvistaa tiedon Peitsaron nimityksestä, jonka on viranhaltijapäätöksenä tehnyt Sosterin perusterveydenhuollon johtava ylilääkäri Veikko Karvanen.

Nousiaisen käsityksen mukaan virka ei ole uusi, vaan se on yksi avoinna olleista Sosterin viroista.

– Jos se olisi uusi virka, sen perustaminen olisi käsitelty kuntayhtymähallituksessa.

Nousiaisen mielestä Peitsaron nimityksessä ei ole mitään ihmettelyn aihetta.

– Jos meillä on virka avoinna ja jos meillä näinä lääkäripulan aikoina on siihen pätevä hakija, ei ole mitään syytä olla häntä palkkaamatta Nousiainen sanoo.

Peitsaro on terveydenhuollon erikoislääkäri ja hammaslääketieteen lisensiaatti.

Peitsaron lisäksi Liike Nyt -puolueen ehdokkaaksi lähti muun muassa myös Sanna Metsälä, joka on eronnut keskustan valtuustoryhmästä ja myös puolueesta. Metsälä ja Peitsaro ovat Savonlinnan seudun sote-suuntautumisen suhteen eri linjoilla kuin keskustan valtuustoryhmän enemmistö.

Kuntavaalien varsinainen vaalipäivä on 18. huhtikuuta.

Luetuimmat