Savonlinnasta lähdetään opintotukimielenosoitukseen

Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL ry järjestää mielenosoituksen opintukileikkauksia vastaan.

Soila Puurtinen

Normaalikoulun lakkautuspäätöstä saatetaan puida vielä myös korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL ry järjestää mielenosoituksen opintukileikkauksia vastaan. Mielenosoitus järjestetään Helsingissä keskiviikkona 9.3. kello 13.
Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan pääsihteeri Anna-Kristiina Mikkonen kertoo, että ylioppilaskunta järjestää mielenosoitukseen bussikuljetuksen Savonlinnasta.
Mikkosen mukaan mielenosoitukseen lähdetään myös muilta Itä-Suomen yliopiston kampuksilta Kuopiosta ja Joensuusta. Mikkosella ei ollut vielä tarkkaa tietoa siitä, kuinka paljon Savonlinnasta on lähdössä opiskelijoita mielenosoitukseen.

Hallitusohjelman mukaan korkeakouluopiskelijoiden opintotuesta leikataan 70 miljoonaa euroa vuoteen 2019 mennessä ja pitkällä aikavälillä 150 miljoonaa euroa.
Selvitysmies Roope Uusitalo on esittänyt raportissaan, että tukea uudistettaisiin muun muassa pienentämällä opintorahaa, vähentämällä opintotukikuukausien enimmäismäärää ja nostamalla opintojen edistymisvaatimusta.

Kia Kilpeläinen

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.