Sosterin valtuusto päättää erikoissairaanhoidon ulkoistuksesta — kilpailutus on tarkoitus tehdä kevään aikana

Yhtymähallituksella on toimivalta päättää käytännön järjestelyistä, mutta valtuustolta haetaan selkänojaa päätökselle.

Soila Puurtinen

Ulkoistuksen tarkoitus on turvata keskussairaalapalvelujen säilyminen Savonlinnassa.
Ulkoistuksen tarkoitus on turvata keskussairaalapalvelujen säilyminen Savonlinnassa.

Sosterin hallitus vie yhtymävaltuuston päätettäväksi kysymyksen erikoissairaanhoidon ulkoistamisesta. Valtuusto käsittelee asiaa kahden viikon kuluttua torstaina.

Sosteri on valmistellut erikoissairaanhoidon ulkoistusjärjestelyjä kuntayhtymähallituksen tammikuussa tekemän periaatepäätöksen mukaisesti.

— Erikoissairaanhoidon ulkoistaminen tai yhtiöittäminen on laaja kokonaisuus. Valtuuston mandaatilla varmistetaan järjestelylle vankka selkänoja. Hallituksella on toimivalta varsinaisen järjestelyn eli ulkoistuksen tai yhtiöittämisen tavan valitsemisessa sekä tulevassa kilpailutuksessa, hallituksen puheenjohtaja Pekka Nousiainen (kesk.) toteaa Sosterin hallituksen tiistaina pidetystä kokouksesta kertovassa tiedotteessa.

Kilpailutus kevään aikana

Erikoissairaanhoito on tarkoitus ulkoistaa yhteistyökumppanille tai vaihtoehtoisesti yhteisyhtiöön, jossa osakkaina olisivat yhteistyöyritys ja Sosteri. Sosterin tavoitteena on tehdä järjestelyyn liittyvä kilpailutus kevään aikana.

Sosteri on päättänyt ulkoistaa erikoissairaanhoitonsa turvatakseen keskussairaalapalvelujen säilymisen paikkakunnalla.

Järjestelyn taustalla Sosterin tiedotteen mukaan ovat valtakunnallinen keskittämis- ja päivystysasetus sekä maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelut, jotka uhkaavat keskittää palveluita ja kaventaa entisestään pienten sairaaloiden elintilaa.

Korjattu kello 18.21. Sosterin hallituksen kokous oli tiistaina.

Luetuimmat