Suomen sähköautojen lataukseen sadan paikan lisäys — Yksi näistä pisteistä toimii jo pankin takapihalla Savonlinnassa

OP ja Fortum rakentavat sata latauspistettä kahdeksallekymmenelle paikkakunnalle.

OP ja Fortum laajentavat sähköautojen latauspisteverkostoa.
OP ja Fortum laajentavat sähköautojen latauspisteverkostoa.

OP ja Fortum rakentavat yhdessä noin sata sähköautojen latauspistettä noin kahdeksallekymmenelle paikkakunnalle eri puolille Suomea.

Etelä-Savoon tulee kolme pistettä Suur-Savon Osuuspankin Savonlinnan, Mikkelin ja Pieksämäen konttorien yhteyteen. Savonlinnan ja Mikkelin pisteet ovat jo käytössä.

— Sähköautoilun edistäminen latauspalveluita tarjoamalla on meille erinomainen tapa toteuttaa yhteisöllistä rooliamme paikallisella tasolla. Haluamme olla mukana edistämässä sähköautoilun kasvua ja samalla tehdä sähköautoilusta helppoa uusien palveluiden avulla, sanoo Suur-Savon Osuuspankin vt. toimitusjohtaja Mikko Antikainen.

Latauspisteiden rakentaminen on osa OP-ryhmän strategista pyrkimystä monialaiseksi palveluyritykseksi.

Yksi painopistealue on liikkuminen. OP tarjoaa jo sähköautoilua kuukausimaksulla ilman omistamista, ja pitäähän silloin latauspisteitä olla.

Fortumilla on pohjoismaisessa latausverkostossaan yli 1200 latauspistettä. Suomessa näitä pisteitä on runsaat 90.

Fortum on latauspalvelun markkinajohtaja Norjassa, joka puolestaan on asukaslukuun suhteutettuna sähköautoilussa pisimmällä koko maailmassa. Norjassa on 130 000 rekisteröityä sähköautoa.

Tilastojen mukaan Suomessa oli vuodenvaihteessa käytössä alle 1 500 sähköautoa ja alle 6 000 ladattavaa hybridiä. Kaikkiaan Suomessa oli käytössä yli kolme miljoonaa autoa.

Motivan laskelmien mukaan yhden latauspisteen rakentaminen maksaa tuhannesta kolmeentuhanteen euroa.