Keskikaupungin alakoulusta ehkä sittenkin ratkaisu jo ensi viikolla — Kaupunginhallitus jatkaa asian käsittelyä tiistaina

Savonlinnan kaupunginvaltuusto saattaa sittenkin saada ensi maanantaina ratkaistavakseen, missä keskikaupungin 1.—6.-luokkalaiset käyvät koulua syksystä 2018 alkaen.

Marita Waenerberg

Normaalikoulu ja opettajankoulutus jatkavat vielä vuoden Seminaarinmäellä.
Normaalikoulu ja opettajankoulutus jatkavat vielä vuoden Seminaarinmäellä.

Savonlinnan kaupunginvaltuusto saattaa sittenkin saada ensi maanantaina ratkaistavakseen, missä keskikaupungin 1.—6.-luokkalaiset käyvät koulua syksystä 2018 alkaen, kun normaalikoulu valtion ylläpitämänä loppuu. On jopa todennäköistä, että kaupunginhallitus vie asian valtuustoon.

Kaupunginhallitus ei yllättäen maanantaina yhtynytkään sivistyslautakunnan ratkaisuun, jonka mukaan 1.—6. luokkien tilavaihtoehdot palautetaan uuteen valmisteluun. Valtuustoryhmät olivat sopineet asian lisävalmistelusta sunnuntaina.

Sivistyslautakunta piti kokouksensa maanantaina iltapäivällä ennen kaupunginhallituksen kokousta. Lautakunta esitti, että 7.—9. luokat sijoittuvat Talvisaloon, jonne ei niiden takia tarvita laajennusta.

Kaupunginjohtaja Janne Laine esitti kaupunginhallitukselle, että valtuuston käsittelyyn ensi maanantaina vietäisiin esitys 1.—9. luokkien sijoittamisesta Talvisaloon, jonne rakennettaisiin laajennus.

Neuvottelutauon jälkeen kaupunginhallitus päätti jatkaa asian käsittelyä tiistaina. Kaupunginhallituksen kokous päättyi kello 22.31.

Normaalikoulua korvaavaa koulua käsiteltäessä kaupunginhallituksessa puhetta johti varapuheenjohtaja Teemu Hirvonen (sd.). Hän kertoo, että kaupunginhallituksessa selvästi on halua ratkaista asia suuntaan tai toiseen.

— Jossain muodossa normaalikoulun toiminnan pitää muuttua ensi vuoden elokuun alussa. Siihen ei ole kamalan pitkä aika, Hirvonen sanoo.

Kaupunginhallituksen kokouksessa normaalikoululaisten tulevaisuutta mietittäessä itsensä jääväsivät kaupunginhallituksen puheenjohtaja Hanna Kosonen (kesk.), Sanna Metsälä (kesk.) ja Sampsa Kokko (kok.). Sekä Kososella että Kokolla on lapsi normaalikoulussa. Metsälä on normaalikoulun lehtori.

Kaupunginhallitusken kokous kesti yhteensä 6,5 tuntia. Siitä kaupunkistrategian käsittelyyn käytettiin kolme tuntia.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.