Savonlinna suosittelee lasten pysyvän poissa koulusta, jos lapset ovat käyneet Uudellamaalla tai Kemissä – Kaupunginjohtaja Janne Laineen mukaan suosituksen tarkoitus on muun muassa vähentää tartuntariskiä koulukuljetuksissa

Kaupunki suosittelee jäämään myös varhaiskasvatuksesta pois, jos on matkustellut Suomen tautisimmilla alueilla.

Savonlinnan kaupunginjohtajan Janne Laineen johtama valmiusjohtoryhmä suosittelee, että lapset eivät mene kouluun eivätkä varhaiskasvatukseen, jos ovat matkustelleet Länsi-Lapissa tai pääkaupunkiseudulla.
Savonlinnan kaupunginjohtajan Janne Laineen johtama valmiusjohtoryhmä suosittelee, että lapset eivät mene kouluun eivätkä varhaiskasvatukseen, jos ovat matkustelleet Länsi-Lapissa tai pääkaupunkiseudulla.

Savonlinnan kaupunki suosittelee, että pääkaupunkiseudulla tai Kemi–Tornion alueella käyneet lapset eivät osallistuisi peruskoulujen lähiopetukseen tai varhaiskasvatukseen kahteen viikkoon matkalta palaamisen jälkeen.

Kaupungin valmiusjohtoryhmä antoi suosituksen viime viikolla. Oppilaiden ja varhaiskasvatuksessa olevien lasten huoltajat ovat saaneet asiasta Wilma-viestin.

– Suosituksella pyritään suojelemaan väestömme terveyttä huomioiden paikallinen tilannekuva, jossa Savonlinnan alueella taudin eteneminen on pysähtynyt ja tautia ei esiinny, valmiusjohtoryhmän puheenjohtaja, kaupunginjohtaja Janne Laine kertoo Itä-Savolle sähköpostitse.

Tarkoituksena pienentää tartuntariskiä koulukuljetuksissa

Laineen mukaan suosituksen tarkoituksena on muun muassa vähentää koronatartunnan riskiä koulukuljetuksissa.

Koulukuljetuksia on mahdotonta järjestää turvaväleillä läheskään kaikissa tapauksissa, koska kuljetuskapasiteettia ei ole tarpeeksi.

Peruskoulut siirtyvät lähiopetukseen torstaina, ja samana päivänä päättyy valtioneuvoston suositus varhaiskasvatuksen kirjoilla olevien lasten ottamisesta kotihoitoon.

Uusimaa ja Kemi–Tornio ovat pahoja tautialueita

Laine huomauttaa valtioneuvoston suositelleen, että turhaa maan sisäistäkin liikkumista tulisi vielä välttää.

– Tällä hetkellä riski on se, että tauti siirtyy tänne ihmisten liikkuessa tautialueilta.

– Helsingin alue on tällä hetkellä Suomen pahin tautialue, ja riski on että siellä käynyt ihminen voi tuoda taudin tullessaan. Siksihän Uudenmaan raja oli kiinni kolme viikkoa.

– Toinen paha alue on Kemi–Tornion alue, jossa raja Ruotsiin on auki. Ruotsissahan pandemia jyllää täysin hallitsemattomasti, ja sieltä se on levinnyt Kemi–Tornion alueelle.

Pääkaupunkiseudulta tai Kemi–Tornion alueelta palanneen olisi Laineen mukaan hyvä vältellä sosiaalisia kontakteja kaksi viikkoa.

– Nythän tämä suositus on voimassa valtakunnan tasolla, jos tulee mistä tahansa ulkomailta, Laine huomauttaa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä on todennettu lähes 256 koronatartuntaa sataatuhatta asukasta kohti. Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella on todettu 232,2 koronatartuntaa sataatuhatta asukasta kohti. Suhteessa kolmanneksi eniten tartuntoja on Kainuussa, 88,5 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohti.

Sosterin alueella on 24,8 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohti.

Lukumääräisesti Sosterin alueella on todennettu kymmenen tartuntaa. Viimeksi uusi tartunta Sosterin alueella todennettiin yli kolme viikkoa sitten.

Lue tästä linkistä kaikki aihetta käsittelevät jutut.