Lisää mukavuutta tuulisiin ja sateisiin päiviin – Cafe Sillanbaarin terassi Moinsalmella katetaan ja lasitetaan

Punkaharjun laivareitin varrella sijaitseva paikka on veneilijöiden ja mökkiläisten suosiossa.

Timo Seppäläinen

Terassi lämpenee kummasti, kun siihen asennetaan avattava lasitus, hymyilevät yrittäjä Taru Kaksonen (oik.) ja kesäksi töihin tuleva Taina Kokkonen.
Terassi lämpenee kummasti, kun siihen asennetaan avattava lasitus, hymyilevät yrittäjä Taru Kaksonen (oik.) ja kesäksi töihin tuleva Taina Kokkonen.

Kahvila Sillanbaari valmistautuu pian koittavaa kesäkauteen kattamalla ja lasittamalla tilavan terassinsa. Remontin jälkeen asiakkaiden uskotaan viihtyvän Virtasalmen sillan kupeessa huonommallakin säällä.

– Viime kesän sateiset säät verottivat asiakkaita, ja talven mietittyämme päädyimme tämmöiseen ratkaisuun. Toiveissa on, että kautta voitaisiin terassin ansiosta jatkaa sekä alku- että loppupäästä, kertoo yrittäjä Taru Kaksonen.

Terassin lasit saa kauniilla säällä auki. Kylmällä kelillä kattoon asennettavat lämmittimet varmistavat sen, että asiakas tarkenee.

Timo Seppäläinen

Kahvila sijaitsee tuulisella paikalla Virtasalmen sillan suulla.

Pizzaa, pullaa ja muuta itse leivottua

Moinselän ja Jänneveden välisellä kannaksella, Punkaharjun laivareitin varrella sijaitseva Sillanbaari on suosittu pizzapaikka veneilijöiden ja lähiseudun mökkiläisten keskuudessa.

—Lieneekö Facebook-markkinoinnin ansiota, että asiakkaita on alkanut tulla kauempaakin, Kaksonen miettii.

Pizzan lisäksi tarjolla on hampurilaisia, lörtsyjä sekä itse leivottua pullaa, munkkeja ja sämpylöitä. Suunnitelmissa on aloittaa tänä kesänä ruisleivän ja karjalanpiirakoiden leipominen.

–Pienestä päivittäistavarakaupastamme saa sitä mikä marketissa käydessä on unohtunut, Kaksonen nauraa.

Kioskilla tarjoillaan myös mietoja alkoholijuomia. Kahvila avataan terassiremontin valmistuttua kesäkuun alussa. Juhannuksena poltetaan seutukunnan suurin kokko.