Lions Club Savonlinna / Sääminki teki mittavan lahjoituksen avustusjärjestöjen kautta vähävaraisille nuorille ja vanhuksille

3000 eurolla LC Savonlinna / Sääminki tukee muun muassa vähävaraisten perheiden harrastusmahdollisuuksia.

LC Savonlinna/Sääminki

Lions Club Savonlinna / Sääminki teki lahjoituksia eri avustusjärjestöjen kautta. 500 euroa meni nuorten harrastustoiminnan tukemiseen Hattu ry:n kautta.
Lions Club Savonlinna / Sääminki teki lahjoituksia eri avustusjärjestöjen kautta. 500 euroa meni nuorten harrastustoiminnan tukemiseen Hattu ry:n kautta.

Lions Club Savonlinna/Sääminki teki mittavan lahjoituksen avustusjärjestöjen kautta vähävaraisille nuorille ja vanhuksille. Leijonien lahjoitusten kokonaissummaksi tuli 3000 euroa. Klubissa toimivat myös puolisot ja he lahjoittivat Savonlinnan kaupungin Pohjanlinnulle 300 euroa kehitysvammaisten nuorten tukemiseen ja ruokalahjakortteina Savonlinnan kaupungin perhetyön kautta 1000 euroa vähävaraisten perheiden ruokaostosten tukemiseen, LC Savonlinna / Sääminki tiedottaa.

– Lahjoitus antaa varmasti hyvää mieltä lahjan saajalle, jolla esimerkiksi harrastustoiminta tai liikunta muuten olisi rajoitetumpaa tai ei voisi osallistua ollenkaan. Myös vähävaraisille yksinäisille vanhuksille joulun alla tuleva ostokortti paikalliseen myymälään on tarpeeseen ja antaa joulumieltä, LC Savonlinna / Sääminki kirjoittaa lehdistötiedotteessa.

Savonlinnassa perustettiin vuonna 2017 urheilumies Olli Teijonmaalle muistorahasto vuona 2017, johon kauppiaat Päivi ja Teuvo Niskala lahjoittivat 6 000 euron alkupääoman. Rahaston tarkoituksena on tukea juniori- ja nuorisoyleisurheilun harrastajia valmentautumisessa ja kilpailemisessa sekä vähävaraisten perheiden lasten harrastusmahdollisuuksia. Tälle rahastolle klubi lahjoitti 1000 euroa.

LC Savonlinna/Sääminki

Olli Teijonmaan muistorahastoon LC Savonlinna / Sääminki lahjoitti 1000 euroa.
Olli Teijonmaan muistorahastoon LC Savonlinna / Sääminki lahjoitti 1000 euroa.

Savonlinnan HaTTu ry keskittyy tukemaan taloudellisesti ja toiminnallisesti heikossa taloudellisessa tilanteessa olevien savonlinnalaisten perheiden lasten ja nuorten harrastustoimintaa sekä kannustaa lapsia ja nuoria harrastustoiminnan pariin. Klubi lahjoitti HaTTu ry:n kautta nuorten harrastustoimintaan 500 euroa.

Lions Club Savonlinna / Sääminki muistuttaa tiedotteessa, että syrjäytynyt nuori maksaa yhteiskunnalle kymmeniä tuhansia euroja.

–  On myös yhteiskunnan etu, jos yksikin syrjäytyvä nuori voidaan estää näillä tuilla. Jokaisella on oikeus mieleiseen harrastukseen ja harrastukset ovat keskeinen osa lasten ja nuorten elämää. Harrastukset voivat ehkäistä syrjäytymistä ja olla keino auttaa syrjäytyneitä nuoria.

Diakoniatyö toimii osallisuuden, oikeudenmukaisuuden ja ihmisarvoisen elämän puolustajana yhteiskunnan palvelujärjestelmän rinnalla. Diakoniatyön kautta tuetaan apua tarvitsevia taloudellisesti pienin avustuksin osto-osoituksina elintarvikeliikkeisiin. Lions Club Savonlinna / Sääminki lahjoitti tänä vuonna Diakoniatyön kautta paikkakunnan vähävaraisille yksinäisille vanhuksille elintarvikeostoihin yhteensä kolmekymmentä 50 euron lahjakorttia Savonlinnan K-Citymarkettiin ja Prismaan. Lahjoituksen kokonaissumma oli siis 1500 euroa.