Saimaan suurristeilijähankkeen taustalle perustettiin yhtiö — Saimaan Höyrylaivayhtiö Oy:n tehtävänä on hoitaa ja järjestellä suurristeilijän hankintaa

Toimitusjohtaja Janne Leinonen on mukana uudessa yhtiössä samoin kuin liikemies Markku Kankaala.

Soila Puurtinen

– Saimaan suurristeilijähanketta ajamaan on perustettu hiljattain uusi yhtiö, kertoo Janne Leinonen.
– Saimaan suurristeilijähanketta ajamaan on perustettu hiljattain uusi yhtiö, kertoo Janne Leinonen.

Saimaan matkustajaliikenteeseen suunnitellun suurristeilijän hankintaa hoitamaan on perustettu yhtiö.

Savonlinnalaisen risteilijävarustamon Vip Cruis-LP Management Oy:n toimitusjohtaja Janne Leinonen kertoi loppukesällä laittaneensa liikkeelle alushankkeen, joka toisi Saimaan vesiliikenteeseen hankintahinnaltaan kymmeniä miljoonia euroja maksavan matkustajaristeilijän.

Aikaa ja paljon työtä tämä totta kai vaatii. — Janne Leinonen

Hiljattain hanketta vauhdittamaan perustettiin uusi yhtiö, joka on ottanut nimekseen Saimaan Höyrylaivayhtiö Oy. Yhtiökumppaneina uudessa yhtiössä ovat Leinonen itse ja Iistä kotoisin oleva liikemies Markku Kankaala.

Kankaala on toiminut pitkään erilaisissa liike-elämän johtotehtävissä. Hän on muun muassa pörssiyhtiö Afarak Group Oyj:n eli entisen Ruukki Group Oy:n perustaja ja pitkäaikainen hallituksen jäsen.

Janne Leinonen kertoo, että risteilijähanketta on valmisteltu joitakin kertoja asiantuntijatiimissä.

— Tämä uuden yhtiön perustaminen on yksi vaihe edetä suunnittelussa eteenpäin. Hanketta ajavassa asiantuntijatiimissä risteilijäsuunnittelua on ajettu eteenpäin tosissaan. Yhtä tosissamme me alamme tehdä töitä uudessa yhtiössä, jotta hanke saadaan onnistuneesti päätökseen.

Kun Leinonen tuli ensimmäisen kerran julkisuuteen suurristeilijähankkeensa kanssa, niin hän arvioi, että alus saataisiin liikenteeseen 4–5 vuoden kuluttua. Suunnitelmissa on rakennuttaa Saimaalle noin 80-metrinen alus vaativille risteilyasiakkaille.

— Aikaa ja paljon työtä tämä totta kai vaatii, Leinonen totesi tiistaina kertoessaan uuden yhtiön perustamisesta.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut