Koronakaranteeni sulki Louhen päiväkodin 2,5 viikoksi

Sulkemisen kesto varmistui torstai-iltana Sosterin hallituksen sähköpostikokouksessa.

Soila Puurtinen

Louhen koululla sijaitseva päiväkotiryhmä on kiinni huhtikuun 19. päivään saakka. Koulun kaksi lähiopetusoppilasta opiskelevat eri tiloissa kuin missä päiväkotilapset ovat silloin, kun ovat.
Louhen koululla sijaitseva päiväkotiryhmä on kiinni huhtikuun 19. päivään saakka. Koulun kaksi lähiopetusoppilasta opiskelevat eri tiloissa kuin missä päiväkotilapset ovat silloin, kun ovat.

Hattukallion päiväkotiryhmä Savonlinnan Louhella on suljettu tartuntatautilain perusteella.

Päiväkotiryhmä pysyy suljettuna 2,5 viikkoa, huhtikuun 19. päivään saakka. Sulkemisen kesto varmistui torstai-iltana Sosterin hallituksen sähköpostikokouksessa.

Päiväkotiryhmän sulkeminen liittyy keskiviikkona varmistuneen koronavirustartunnan tartuntaketjuun.

Päiväkotiryhmä oli suljettuna jo torstaina.

Päiväkotiryhmän sulkemisesta keskiviikkoiltana päätti tartuntatautilääkäri Mirkaleena Erkkilä Sosterista. Torstaina Sosterin hallitus päätti sulkemisen kestosta Erkkilän valmisteleman esityksen mukaisesti. Erkkilä totesi sulkemisen välttämättömäksi, jotta yleisvaarallisen tartuntataudin leviäminen estettäisiin.

Sosteri aloitti tartuntaketjun jäljittämisen heti keskiviikkona tartunnan varmistuttua. Torstaina iltapäivällä tartuntatautien jäljitystiimi oli tavoittanut kaikki virustartunnan saaneen ihmisen lähikontaktit.

– Asia ei vaadi tässä vaiheessa jatkotoimenpiteitä, Sosteri tiedottaa.

Sosterin johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen kertoo, että tartuntaketjuja selvitettäessä koronatesti tehdään kaikille koronaoireita poteville ihmisille, joihin koronatartunnan saanut on ollut kontaktissa noin vuorokauden kuluessa ennen oireiden alkamista tai oireiden alkamisen jälkeen.

Louhen päiväkotiryhmän sulkemiseen johtanut koronavirustartunta oli Sosterin alueella kolmas laboratoriokokeella todettu tartunta. Alueella ei torstain tiedon mukaan ole koronapotilaita sairaalahoidossa.

Tartuntoja voi olla enemmänkin. Jos kyseessä ei ole tartuntaketjun selvittäminen, koronaoireisista potilaista testataan vain terveydenhuollon henkilöstöön kuuluvat, riskiryhmäläiset sekä sairaalahoitoa tarvitsevat.

Louhen Hattukallion päiväkotiryhmä kuuluu hallinnollisesti Anttolan päiväkodin alaisuuteen.