Savonlinnan Hyvinvointimessut alkavat tänään — Maksuton tapahtuma, ilmaiset kyydit ja messuille ilmoittautunut yli 200 palveluntarjoajaa

Tanhuvaarassa järjestettävien hyvinvointimessujen teemoina ovat tänä vuonna työhyvinvointi ja nuorten syrjäytymisen ehkäisy.

Antti Varonen

Savonlinnan Hyvinvointimessut on järjestetty vuodesta 2017 lähtien Tanhuvaarassa. Kasvu on ollut tasaista sekä messuesittelijöiden että messuvieraiden määrässä.
Savonlinnan Hyvinvointimessut on järjestetty vuodesta 2017 lähtien Tanhuvaarassa. Kasvu on ollut tasaista sekä messuesittelijöiden että messuvieraiden määrässä.

Ennätykset paukkuvat jälleen Savonlinnan Hyvinvointimessuilla. Tanhuvaaran Urheiluopistolla 27.–28. syyskuuta järjestettäville messuille on ilmoittautunut yli 200 palveluntarjoajaa ja toimijaa eri aloilta. Viime vuonna esittelijöiden määrässä jäätiin vielä vähän alle 200:n.

Messuvastaava Kimmo Käärmelahti Savonlinnan Seudun Kolomonen ry:stä arvelee, että messutapahtuman tasainen kasvu perustuu aiempien vuosien onnistuneisiin järjestelyihin. Messuista on tullut hyvää palautetta ja maine on kiirinyt alan toimijoiden keskuudessa.

— Yksi syy on varmasti siinä, että ihmisten kiinnostus hyvinvointiaan kohtaan on koko ajan kasvanut. Erilaisia toimijoita ja palveluiden ja tuotteiden tarjoajia tällä seudulla riittää, hän huomauttaa.

— Messuilla on vielä kuitenkin tilaa uusille toimijoille ja esittelijöille. Mukaan ehtii vielä viimeisinä päivinä ennen messuja. Tanhuvaarassa on käytettävissä sen verran paljon neliöitä, että ei sieltä ihan äkkiä tila lopu.

Messuvieraiden määrän odotetaan nousevan yli 3 000 kävijän

Myös messuvieraiden määrässä tehtäneen uusi ennätys. Järjestäjät uskovat, että tänä vuonna päästään lähelle 3 000 kävijää tai jopa sen yli.

— Uskomme, että työhyvinvointi-teema tuo jonkin verran lisää kävijöitä, esimerkiksi työyhteisöjä ja muuta aktiivista, työikäistä väkeä, Käärmelahti sanoo.

Tanhuvaarassa on käytettävissä sen verran paljon neliöitä, että ei sieltä ihan äkkiä tila lopu. — Kimmo Käärmelahti

Myös ensimmäistä kertaa messuilla järjestettävä leikkimielinen, hyvän mielen estejuoksutapahtuma Activity Run voi houkutella messuille uusia ihmisiä. Juoksutapahtumaan voi osallistua yksilönä tai ryhmänä. Esimerkiksi työyhteisöjä toivotaan osallistujiksi.

Perjantain kilpailu on suunnattu koululaisryhmille ja yrityksille, ja lauantain kisa kaikelle kansalle.

Työhyvinvointi-teeman mukaisesti työhyvinvointia edistäviä toimia on messuilla esittelemässä kymmenkunta paikallista ja alueellista yritystä, yhdistystä ja hanketta.

Nuorille oma osio päihteettömyydestä ja syrjäytymisen ehkäisystä

Päihteettä paras -nuorten hyvinvointiosiossa puolestaan on esillä paljon toimijoita, jotka tarjoavat apua nuorten syrjäytymisen ja päihteidenkäytön ongelmiin ja ennaltaehkäisyyn.

— Nuorten syrjäytymiseen ja päihteidenkäyttöön liittyvä teemakokonaisuus otettiin mukaan Savonlinnan kaupungin ja Sosterin toiveesta. Mukaan saatiin paikallisten lisäksi valtakunnallisia toimijoita, kuten Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry, Irti huumeista ry ja Kansalaisareena ry, Käärmelahti mainitsee.

Messuille on tulossa vieraaksi noin 700 koululaista ja opiskelijaa peruskoulujen 9. luokilta, lukioista, Samiedusta ja Xamkista.

Bussilla jokainen pääsee messuille

Hyvinvointimessut on yleisölle maksuton tapahtuma. Messuille järjestetään maksuttomia kuljetuksia sekä perjantaina että lauantaina.

— Savonlinnan kaupungille jälleen kiitos kuljetusten kustantamisesta. Niistä on tullut paljon kiitosta.

Perjantaina järjestetään kuljetukset Savonrannalta, Kerimäeltä, Punkaharjulta ja Savonlinnasta. Lauantaina bussit kulkevat Tanhuvaaraan nonstoppina, eli noin tunnin välein, kaupungin itä- ja länsipuolilta, Käärmelahti kertoo.

Kuljetusaikataulut ja -reitit julkaistiin torstaina 26.9. Itä-Savon liitteenä ilmestyvässä messujen käsiohjelmassa. Aikataulut ovat luettavissa myös netissä osoitteessa www.kolomonen.fi.

Savonlinnan Hyvinvointimessut

Paikka: Tanhuvaaran Urheiluopisto.

Aika: Perjantaina 27.9. kello 9–14 ja lauantaina 28. 9. kello 10–15.

Ei sisäänpääsymaksua, ilmaiset bussikuljetukset järjestetään.

Vastuullinen järjestäjä Savonlinnan Seudun Kolomonen ry.

Activity Run -juoksutapahtuman ilmoittautumisohjeet löytyvät osoitteesta activitymaker.fi tai soittamalla 044 9782 127.

Messuesittelijöiden ilmoittautuminen hyvinvointimessuille osoitteessa www.kolomonen.fi.