Kirkkohallitus varmisti Rantasalmen seurakuntaliitoksen

Kirkkohallitus päätti asiasta tänään.

Soila Puurtinen

Rantasalmen seurakunta liittyy Savonlinnan seurakuntaan. Kuvassa Rantasalmen seurakunnan kirkkoherra Jussi Leppäniemi.

Kirkkohallitus on päättänyt lakkauttaa Rantasalmen seurakunnan ja liittää sen Savonlinnan seurakuntaan 1. tammikuuta 2016. Päätös annettiin tänään tiedoksi Savonlinnan kirkkoneuvoston jäsenille. Liitoksen myötä Rantasalmen seurakunnasta tulee Savonlinnan kappeliseurakunta.

Savonlinnan seurakunnan talousjohtaja Kari Virtanen kertoo, että Rantasalmen seurakunnan työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä nykyistä vastaaviin tehtäviin Savonlinnan seurakunnassa. Hänen mukaansa liitosta voidaan alkaa nyt valmistella.

– Seuraavaksi työntekijöille järjestetään tapaaminen, jossa he pääsevät tutustumaan lähiesimiehiimme. Lisäksi virkoja ja työsopimussuhteita aletaan siirtää hallintoon. Rantasalmi on myös mukana valmistelemassa vuoden 2016 talousarviota, jonka valmistelu alkaa toukokuussa, Virtanen kertoo.

Rantasalmen seurakunta alkoi pohtia seurakuntaliitosta vuonna 2013 kehittämiskonsultti Raimo Turusen laadittua seurakunnalle tulevaisuusselvitysraportin. Rantasalmen seurakunnan kirkkovaltuusto päätti joulukuussa 2013 käynnistää liitosneuvottelut Savonlinnan seurakunnan kanssa. Neuvottelut saatiin päätökseen marraskuussa 2014. Rantasalmen ja Savonlinnan kirkkovaltuustot hyväksyivät liitoksen jo viime joulukuussa.

Uutista päivitetty klo 21.47 täsmennyksellä, että Rantasalmen seurakunnasta tulee Savonlinnan kappeliseurakunta.

Kia Kilpeläinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat