Savonlinnan uuden paloaseman paikka jo katsottuna — Rakentamisaikataulua ei vielä tiedetä

Hälytysajoon lähteville ajoneuvoille tulee oma ajoyhteys ja oma liittymä Savontielle

Savonlinnan uuden paloaseman paikka jo katsottuna — Rakentamisaikataulua ei vielä tiedetä

Savonlinnan uudelle paloasemalle on katsottu paikka Sortteerinlahdessa Laitaatsillantien ja valtatie 14:n välissä. Kaupunginvaltuuston on määrä päättää paloaseman asemakaavasta syyskuun viimeisenä päivänä.

Nykyisessä paloasemarakennuksessa on pahoja sisäilmaongelmia, eivätkä rakennuksen tilat ole enää tarkoituksenmukaiset. Savonlinnan kaupunki on talousarviossaan viime vuonna ja tänä vuonna varautunut hankkimaan uuden paloaseman. Kaupunki halusi kuitenkin ensi selvittää, onko kannattavampaa rakennuttaa uusi paloasema vai korjata vanha.

Kaupunginjohtaja Janne Laineen mukaan lähtökohta jatkossakin on, että paloasema rakennetaan. Asiaa arvioidaan talousarvion yhteydessä.

Paloaseman rakentamisaikataulusta ei vielä tiedetä. Suunnittelu ja rakentaminen voivat alkaa, kun asemakaava on lainvoimainen. Naapuruston taloyhtiöt ovat kaavan luonnosvaiheessa vastustaneet paloaseman sijoittamista Sortteerinlahteen.

Palopäällikkö Antti Peltosen mielestä voisi olla realistista odottaa rakennuksen olevan valmis kolmen vuoden kuluttua.

Hälytysajoon lähteville ajoneuvoille tulee oma ajoyhteys ja oma liittymä Savontielle

Uudelta paloasemalta rakennetaan hälytysajoon lähteviä ajoneuvoja varten oma ajoyhteys ja oma liittymä Savontielle. Kaikki muu liikenne paloasemalle ja sieltä pois kulkee Laitaatsillantien kautta.

Uuden liittymän yksityiskohdat täsmentyvät vielä, mutta Savontielle on suunniteltu vilkkuvaloa, joka varoittaisi autoilija liittymää lähestyvästä hälytysajoneuvosta. Kevyen liikenteen väylälle harkitaan laitettavaksi puomeja, jotka laskeutuisivat alas, kun hälytysajoneuvo lähtee liikkeelle.

Uusimmat uutiset