Savonlinnassa pitänee jatkossakin ehtiä kouluun kahdeksaksi — Sivistyslautakunta ei kannata koulupäivän aloituksen siirtämistä myöhemmäksi

Sari Gustafsson

Koululaisten herätyskellot soinevat Savonlinnassa jatkossakin niin, että kouluun ehtii kahdeksaksi.
Koululaisten herätyskellot soinevat Savonlinnassa jatkossakin niin, että kouluun ehtii kahdeksaksi.

Savonlinnan sivistyslautakunta ei kannata Lauri Kososen (virh.) valtuustoaloitetta, jonka mukaan Savonlinnan kouluissa luovuttaisiin kello kahdeksalta alkavista koulupäivistä.

Virkamiesvalmistelussa todettiin, että jos koulunpäivän alkua siirretään aamulla tuntia myöhemmäksi, päivä jatkuu iltapäivästä, jolloin nuorille ei jää lepoaikaa ennen harrastusten aloittamista.

Pienempien lasten myöhäisempi kouluunlähtö saattaisi tuoda tarvetta aamupäivätoiminnan järjestämiseen, kun vanhempien työpäivä alkaisi ennen lasten koulupäivää.

Kello kahdeksalta alkavista koulupäivistä luopuminen vaikeuttaisi myös koulukuljetuksia, jotka nyt porrastuvat sen mukaan, että koulupäivät alkavat eri lapsilla eri aikoihin.

Kosonen perusteli aloitettaan lasten ja nuorten unentarpeella.Kososen lisäksi aloitteen allekirjoitti kesäkuussa yhteensä 12 kaupunginvaltuutettua ainakin neljästä eri valtuustoryhmästä