Savonlinnan keskeisten luottamushenkilöitten sidonnaisuudet ovat nyt kaupungin verkkosivulla — Osuuskaupan hallinnossa on neljä luottamushenkilöä, oopperajuhlien hallinnossa kolme

Kuntalain mukaan valtuuston puheenjohtajiston, kaupunginhallituksen jäsenten ja varajäsenten sekä kaikkien lautakuntien puheenjohtajien on tehtävä sidonnaisuusilmoitukset. Sidonnaisuusilmoitukset vaaditaan myös maankäytöstä ja rakentamisesta päättävien lautakuntien jäseniltä ja varajäseniltä sekä johtavilta virkamiehiltä.

Soila Puurtinen

Muun muassa kaupunginhallituksen jäsenten ja varajäsenten on pitänyt ilmoittaa sidonnaisuutensa.

Savonlinnan kaupunginvaltuusto saa ensi maanantaina tiedokseen uuden kuntalain mukaiset sidonnaisuusilmoitukset. Ilmoitukset löytyvät myös kaupungin verkkosivulta. Ilmoitukset päivittyvät sitä mukaa, kun muutoksia tulee.

Kuntalain mukaan valtuuston puheenjohtajiston, kaupunginhallituksen jäsenten ja varajäsenten sekä kaikkien lautakuntien puheenjohtajien on tehtävä sidonnaisuusilmoitukset. Sidonnaisuusilmoitukset vaaditaan myös maankäytöstä ja rakentamisesta päättävien lautakuntien jäseniltä ja varajäseniltä sekä  johtavilta virkamiehiltä.

Kaikkien lautakuntien jäseniltä ilmoituksia ei siis vaadita, ei myöskään kaikilta valtuutetuilta.


Ilmoituksissa on mainittava johtotehtävät ja luottamustoimet yrityksissä ja muissa elinkeinotoimintaa harjoittavissa yhteisöissä. Myös merkittävästä varallisuudesta on ilmoitettava, samoin muista sidonnaisuuksista, joilla voi olla merkitystä luottamus- ja virkatehtävien hoitamisessa.

Kesäkuun valtuuston kokouksessa tehtäviinsä valitut luottamushenkilöt ovat tehneet ilmoituksensa joko kahden kuukauden määräaikana tai tarkastussihteerin patistelun jälkeen. Myöhemmin valittavien toimielinten ilmoitukset tulevat myöhemmin.


Sidonnaisuusilmoituksen antaneista noin 80 henkilöstö vähän alle puolet ei ilmoittanut mitään sidonnaisuuksia. Monet ilmoitetuista sidonnaisuuksista koskivat luottamushenkilöitten omia yrityksiä tai kaupungin nimissä hoidettuja luottamustehtäviä eri yhtiöissä.

Kaupungin nimeämät edustajat pois lukien vain neljään toimijaan oli sidonnaisuuksia useammalla kuin yhdellä luottamushenkilöllä tai virkamiehellä.


Eniten sidonnaisuuksia oli Osuuskauppa Suur-Savoon. Osuuskaupan hallintoneuvostoon kuuluu kaupunginhallituksen varajäsen Kirsi Torikka (kesk.).

Osuuskaupan edustajistoon kuuluvat kaupunginhallituksen varajäsen Anna-Liisa Uimonen (kesk.), teknisen lautakunnan jäsen Harri Luukkanen (kesk.) sekä rakennus- ja ympäristölautakunnan varajäsen Jukka Laurio (kesk.).


Toiseksi eniten sidonnaisuuksia on Oopperajuhliin. Tältä osin ilmoitukset päivittyvät kohtapuoliin, sillä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Hanna Kosonen (kesk.) ja valtuuston toinen varapuheenjohtaja Sampsa Kokko (kok.) valittiin vasta torstaina Oopperajuhlien valtuustoon.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anna-Kristiina Mikkonen (sd.) aloitti kuluvan vuoden alussa Oopperajuhlien hallituksen varapuheenjohtajana.


Tanhuvaaran urheiluopistoon sidonnaisuuksia on kaksi. Hanna Kosonen on Tanhuvaaran hallintoneuvoston puheenjohtaja ja kaupunginjohtaja Janne Laine hallintoneuvoston jäsen.


Kaksi sidosta on myös Olavila Osakeyhtiöön. Kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Teemu Hirvonen (sd.) on yhtiön toimitusjohtaja. Rakennus- ja ympäristölautakunnan jäsen Markku Valjakka (sd.) on yhtiön hallituksen puheenjohtaja.

Sidonnaisuusilmoitukset löytyvät kaupungin verkkosivulta täältä. Ilmoituspäivämääränä näkyy viimeisen päivityksen päivämäärä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet