Savonlinnan kaupunginhallitus tahtoisi kaupungin suuntautuvan Pohjois-Savon soteen — Osa kaupunginhallituksesta olisi lykännyt esityksen tekemistä keskiviikkoon ja neuvotellut ensin Mikkelin kanssa

Kaupunginvaltuusto päättää ensi maanantaina, esittääkö kaupunki sosiaali-- ja terveysministeriölle Savonlinnan osallistumista Pohjois-Savon soteen.

Soila Puurtinen

Savonlinnan ja Mikkelin sote-neuvottelut oli sovittu keskiviikolle. Osa Savonlinnan kaupunginhallituksesta olisi halunnut päättää kaupunginvaltuustolle tehtävästä esityksestä vasta neuvottelujen jälkeen ylimääräisessä kokouksessa.
Savonlinnan ja Mikkelin sote-neuvottelut oli sovittu keskiviikolle. Osa Savonlinnan kaupunginhallituksesta olisi halunnut päättää kaupunginvaltuustolle tehtävästä esityksestä vasta neuvottelujen jälkeen ylimääräisessä kokouksessa.

Savonlinnan kaupunginhallituksen enemmistö haluaisi kaupungin suuntautuvan sote- ja maakuntauudistuksessa Pohjois-Savoon.

Jos kaupunginvaltuusto ensi maanantaina hyväksyy kaupunginhallituksen esityksen, kaupunki esittää sosiaali- ja terveysministeriölle Savonlinnan osallistumista Pohjois-Savon sote-valmisteluun.

Kaupunginhallitus linjasi myös, että Savonlinnan keskussairaalassa pitää asetusmuutoksilla ja erillispäätöksillä turvata erikoissairaanhoidon päivystys ja riittävä päiväaikainen toiminta.

Kaupunginhallitus teki esityksensä tiistaina äänin 5—4.

Äänestyksessä hävisi kaupunginjohtaja Janne Laineen esitys, jonka mukaan kaupunginhallitus olisi päättänyt kaupunginvaltuustolle tehtävästä esityksestä vasta ylimääräisessä kokouksessaan keskiviikkoiltana.

Keskiviikkona päivällä Savonlinnan kaupungin ja Sosterin edustajien oli määrä neuvotella Mikkelin kaupungin edustajien kanssa. Mikkeli on kutsunut Savonlinnan neuvotteluun sote-kysymyksistä.

Valtuustolle tehtävää esitystä kannattivat tiistaina Eija Stenberg (sd.), Lauri Kosonen (vihr.), Olli-Pekka Kristiansson (sd.), Seija Puputti (kok.) ja Aila Makkonen (sd.).

Keskiviikon neuvotteluja olisivat odottaneet Juha Kukkonen (ps.), Eero Piironen (kesk.), Tuukka Suomalainen (kesk.) ja Kirsi Torikka (kesk.)

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kirsi Torikka kertoo, että kaupunginhallitus oli epävirallisessa skype-yhteydessä Mikkeliin, jossa kuitenkaan ei ollut paikalla esimerkiksi kaupunginjohtajaa.

— Meillä ei ole nyt mustaa valkoisella siitä, miten mikkeliläiset olisivat suhtautuneet meidän tavoitteisiimme, Torikka sanoo.

Torikka ei osaa sanoa, tulevatko mikkeliläiset keskiviikkona neuvottelemaan vai eivät.

— Otamme heidät kyllä vastaan, jos he tulevat, Torikka sanoo.

Torikka on aiemmin julkisuudessa kertonut pitävänsä Pohjois-Savoa luontevana sote-suuntana Savonlinnalle.

Savonlinnan kaupunginhallitus päätti maanantaina vastata Mikkelin neuvottelukutsuun ja päätti myös omista neuvottelutavoitteistaan. Kaupunki halusi maakunta-sotealueen hallintokeskuksen Savonlinnaan. Lisäksi kaupunki pitää kiinni ammattikorkeakoulun koulutuspaikoista sekä keskussairaalan nykyisestä tasosta.