Suuri ihmissalakuljetus paljastui Saimaan kanavassa — ”17 ihmistä pieniin tiloihin sullottuina”

Tapaus on suurin vesiä pitkin tehty salakuljetusyritys useaan vuoteen. Sitä tutkii rajavartiostolaitos yhteistyössä poliisin ja Venäjän rajaviranomaisten kanssa.

Mika Strandén

Rajavartiolaitos paljasti Saimaan kanavalla ihmissalakuljetuksen. Tapaus on suurin veneellä tehty ihmissalakuljetus vuosiin.
Rajavartiolaitos paljasti Saimaan kanavalla ihmissalakuljetuksen. Tapaus on suurin veneellä tehty ihmissalakuljetus vuosiin.

Rajavartiolaitos tutkii suurta ihmissalakuljetusta Lappeenrannassa. Epäilty salakuljetus tapahtui 6. päivä kesäkuuta.

Rajatarkastuksessa veneen matkustajiksi ilmoittautui kolme Venäjän kansalaista, mutta pian tarkastuksen jälkeen veneestä laskettiin maihin muita matkustajia.

— Veneessä kuljetettiin 17 ihmistä pieniin tiloihin sullottuina. Heidät oli piilotettu 12-metrisessä moottoriveneessä esimerkiksi säilytyslaatikoihin, rajavartiolaitoksen tutkinnanjohtaja Jan Sundell kertoo.

Tekijät ovat vangittuina. Heitä epäillään törkeästä laittoman maahantulon järjestämisestä.

Rajavartiosto uskoo, että salakuljetetut ovat maksaneet epäillyille rajanylityksestä.

Laittomasti maahan tuotujen henkilöllisyyttä yritetään selvittää. Rajavartiosto arvioi heidän olevan kotoisin Euroopan ja Venäjän ulkopuolelta.

Teossa käytetty vene on takavarikoitu.

Tapaus on suurin vesiä pitkin tehty salakuljetusyritys useaan vuoteen. Sitä tutkii rajavartiolaitos yhteistyössä Kaakkois-Suomen poliisin ja Venäjän rajaviranomaisten kanssa.

Törkeästä laittoman maahantulon järjestämisestä annetut tuomiot ovat yleensä muutaman vuoden mittaisia ehdottomia vankeusrangaistuksia.

Teksti: Petteri Lindholm

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.