Sekä asiakkaiden määrä että talletukset kasvoivat — Savonlinnan Oma Säästöpankilla erinomainen vuosi

Savonlinnassa on tilikauden 2017 aikana panostettu muun muassa maatila- ja metsäasioihin.

Anniina Jeskanen

Vuosi 2017 oli erinomainen Oma Säästöpankin Savonlinnan konttorille.
Vuosi 2017 oli erinomainen Oma Säästöpankin Savonlinnan konttorille.

Oma Säästöpankin Savonlinnan kulunut vuosi 2017 oli erinomaisen hyvä, pankki arvioi. Uusien asiakkaiden määrä kasvoi ennätyksellisen paljon, ja sekä talletukset että luottovolyymit kasvoivat.

Oma Säästöpankki teki viime vuonna liiketoimintakaupan S-pankin kanssa, jonka myötä Savonlinnan konttorin asiantuntemus vahvistui maatila- ja metsäasioissa. Pankin palvelukseen siirtyi rahoituspäällikkö Raimo Toikka, joka vastaa maatila-asioista.

Savonlinnan konttorissa työskentelee yhteensä viisi henkilöä. Henkilöstön määrä on kasvanut kahdella.

Panostus henkilöstön osaamiseen

Oma Säästöpankilla oli kokonaisuudessaan ennätyksellinen vuosi. Oma Säästöpankki Oyj ylsi historian parhaaseen tulokseen, kun tulos ennen veroja oli 30,4 miljoonaa euroa. Taseen loppusumma ylitti 2,7 miljardia euroa.

Pankin tulokseen vaikuttivat paitsi volyymien kasvu keskeisillä osa-alueilla myös IFRS tilinpäätösstandardin muutokset ja sijoitusten realisointi.

— Yhä useammat asiakkaat valitsivat Oma Säästöpankin pankkikumppanikseen, toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi sanoi tulosjulkistuksessa.

Oma Säästöpankki avasi viime vuonna uusia konttoreita.

Sydänlammi arvioi, että asiakkaat arvostavat henkilökohtaista palvelua. Henkilökunnan osaamista on lisätty esimerkiksi käynnistämällä oman Master-koulutusohjelman pankkien esimiehille ja asiantuntijoille.

Oma Säästöpankki arvioi, että pankin kilpailukyky kasvaa tilikaudella 2018. Pankki ennustaa, että pankin korkokate vahvistuu, vaikka yleinen korkotaso pysyy edelleen alhaalla.