Kesla huomasi nosturissaan kestävyysongelman — Liikevoitto jäänee edellisvuoden tasolle

Konepajakonserni antoi tulosvaroituksen.

Tomi Natri / All Over Press

Kesla Oyj kertoi pörssitiedotteessaan, että yrityksen liikevoiton ennakoidaan jäävän edellisvuoden tasolle.
Kesla Oyj kertoi pörssitiedotteessaan, että yrityksen liikevoiton ennakoidaan jäävän edellisvuoden tasolle.

Konepajakonserni Kesla on antanut tulosvaroituksen. Konserni tekee 0,7 miljoonan euron kuluvarauksen 2124L-nostureissa havaitun kestävyysongelman korjaamiseksi. Varauksen vuoksi liikevoiton ennakoidaan jäävän edellisvuoden tasolle.

Keslan 2124L-nostureiden pilareiden käyttöikä on osoittautunut merkittävästi suunniteltua lyhemmäksi, mikä voi johtaa yllättävään nosturin pilarin katkeamiseen, nosturin kaatumiseen ja henkilövahinkoon. Katkeamiseen johtava vaurio syntyy hitaasti noin viiden vuoden aikana eikä vaurion etenemistä voida silmämääräisin tarkastuksin havaita.

Vastuullisuus-arvonsa mukaisesti Kesla on päättänyt vaihtaa kaikkien vuodesta 2013 alkaen toimitettujen 2124L nostureiden pilarit uuteen vahvistettuun konstruktioon.

2124L-nosturi kehitettiin Kesla GmbH:lle Keski-Euroopan pitkäpuukuljetusmarkkinan käsittelytarpeisiin vuosien 2012—2013 aikana. Mallimerkintä L viittaa kevyeen 24-tonnimetrin nosturiin, joka on kevennetty versio 2024 nosturista. Nyt tehtyjen konstruktiomuutosten myötä mallimerkintä ”L” poistuu Keslan mallistosta.

Kesla on metsäteknologian ja materiaalikäsittelyn kehittämiseen, markkinointiin ja valmistukseen erikoistunut konepajakonserni. Vuonna 1960 perustetulla Keslalla on tuotantolaitokset Joensuussa, Kesälahdella ja Ilomantsissa sekä myyntiyhtiö Appenweierissa, Saksassa. Keslan palveluksessa on noin 250 henkeä.