Andritzille 300 miljoonan euron tilaus Chilestä — Savonlinna Works tulee olemaan yksi suurimmista laitevalmistajista tilauksessa

Sopimuksen työllistämisvaikutus on yhteensä yli 150 henkilötyövuotta.

Timo Seppäläinen

Savonlinna Works tulee olemaan yksi suurimmista laitevalmistajista Andritzin 300 miljoonan euron arvoisessa tilauksessa.
Savonlinna Works tulee olemaan yksi suurimmista laitevalmistajista Andritzin 300 miljoonan euron arvoisessa tilauksessa.

Andritz on solminut merkittävän sopimuksen, joka työllistää myös Savonlinnassa. Andritz toimittaa avaintuoteteknologiaa ja pääprosessilaitteita Chileen sellutehdasprojektiin. Tilauksen arvo on noin 300 miljoona euroa.

Andritzin tytäryhtiö Savonlinna Works tulee olemaan yksi suurimmista laitevalmistajista tilauksessa. Projektia hoidetaan Andritzin Helsingin, Kotkan, Lahden ja Varkauden toimipaikoista. Työllistämisvaikutus on yli 150 henkilötyövuotta.

Sellutehdasprojektissa on kyse Araucon sellutehtaan modernisoinnista ja laajennuksesta Chilen Horconesissa. Tehtaan laajennuksen on määrä käynnistyä vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä.

Tilauksessa on painotettu ympäristöystävällisyyttä sekä energiatehokkuutta.

Andritzin toimitus sisältää muun muassa puunkäsittelyn, jossa on kolme kuorinta- ja haketuslinjaa. Puunkäsittelyä tuetaan tukijärjestelmällä, hakkujen ja murskien diagnostiikalla sekä hakkeenlaatuanalysaattoreilla.

Mukana on myös kuitulinja, jonka kapasiteetti on 4 700 tonnia valkaistua sellua päivässä sekä energiatehokas mustalipeähaihduttamo, jonka kapasiteetti on 1 750 tonnia vettä tunnissa.

Yksi maailman suurimmista sellutehdashankkeista

Chileläinen Arauco on yksi maailman suurimmista metsäyhtiöistä. Se ilmoitti heinäkuussa rakentavansa kapasiteetiltaan 1,56 miljoonan tonnin uuden eukalyptussellulinjan Chilessä sijaitsevan tehtaansa yhteyteen.

Investointi, jossa nyt myös Andritz on mukana, kuuluu niin sanottuun Mapa-projektiin, jossa suljetaan Arauco-tehtaan 290 000 tonnin kapasiteetin ykköslinja, modernisoitaan 510 000 tonnin kakkoslinja ja rakennetaan uusi 1,56 miljoonan tonnin kolmoslinja.

Mapa-projektin investointi on yksi suurimmista sellutehdashankkeista maailmalla.

Andritz taas on yksi maailman johtavista laitosten, laitteiden ja palveluiden toimittajista muun muassa sellu- ja paperiteollisuudelle.

Uusimmat uutiset