Hollantilaisjätti osti ohjelmistoyritys Maestron — Toiminta Savonlinnassa, Lappeenrannassa ja Helsingissä jatkuu

Hollantilainen Total Specific Solutions osti koko Maestron osakekannan. Yli 30 vuotta toimineella yrityksellä on 80 työntekijää Savonlinnassa, Lappeenrannassa ja Helsingissä.

Marleena Liikkanen

Maestron toimitusjohtaja Mika Savolainen kertoo, että työntekijät jatkavat nykyisissä rooleissaan yrityskaupan jälkeen. Arkistokuva.

Hollantilainen Total Specific Solutions on ostanut ohjelmistoyritys Maestron. Kaupat tehtiin maaliskuun alussa. Maestro on hollantilaisen TSS:n ja sen emoyhtiö CSI-konsernin ensimmäinen yrityskauppa Suomessa.

Maestro jatkaa itsenäisenä suomalaisena yhtiönä. — Mika Savolainen

Maestrolla on toimistot Suomessa Savonlinnassa, Lappeenrannassa ja Helsingissä. Niiden toimintaan yrityskauppa ei tuo muutosta, sanoo Maestron toimitusjohtaja Mika Savolainen.

— Yrityskauppa on erittäin positiivinen kehitysaskel asiakkaidemme, henkilöstön ja koko yhtiön kannalta. Maestro jatkaa itsenäisenä suomalaisena yhtiönä, asiakassuhteisiin ei tule muutoksia yrityskaupan myötä ja myös Maestron työntekijät jatkavat tutuissa rooleissa, Savolainen sanoo.

Maestron palveluksessa on 80 työntekijää. Yhtiön toimipiste Lappeenrannassa sijaitsee Rakuunamäellä. Tiloissa työskentelee noin 40 henkilöä.

Pitkäaikainen yrittäjä jää pois yhtiöstä

Maestro on toiminut Suomessa ohjelmistoalalla jo yli 30 vuotta. Kaupan myötä yrittäjä ja pitkäaikainen pääomistaja Turo Puittinen jää pois yrityksen palveluksesta. Puittisen mukaan uusi omistaja TSS on hyvä isäntä Maestrolle.

— Halusin kääntää uuden sivun elämässä, mutta halusin samalla varmistaa, että yrityksen, työntekijöiden ja asiakkaiden tulevaisuus olisi turvallisissa käsissä.

Maestro on erikoistunut Suomessa vähittäiskauppaan, palveluihin, tukkukauppaan ja ketjuuntuvaan liiketoimintaan. Sen asiakkaina on myös tilitoimistoja. Savolaisen mukaan Maestro saa yrityskaupan mukana lisää ruutia ohjelmistokehitykseen.

Yhtiöllä yli 2000 työntekijää Euroopassa

Hollantilainen TSS on osa kanadalaista Constellation Software Inc-konsernia. Se on listattu Kanadan pörssiin.

TSS:n toimitusjohtaja Ramon Zanders sanoo Maestron tiedotteessa, että yhtiön hakee kasvua ja uutta liiketoimintaa Euroopassa.

— Maestro on ensimmäinen ostamamme yritys Suomessa. Maestro palvelee kahta asiakaskuntaa, joista molemmista meillä on aiempaa kokemusta eli kaupan alaa ja tilitoimistoja.

TSS:n pääkonttori on Hollannin Utrechtissa ja sillä on Euroopassa yli 2000 työntekijää.