Vincit myy ICT-palvelunsa — Kaupassa siirtyy 50 työntekijää Savonlinnassa ja Helsingissä

Vincit

Vincit listautui pörssiin syksyllä 2016.
Vincit listautui pörssiin syksyllä 2016.

IT-palveluyritys Vincit Group myy Vincit Services oy:n koko osakekannan Datacenter Finland oy:lle. Kaupassa siirtyy uuden työnantajan palvelukseen noin 50 työntekijää Savonlinnassa ja Helsingissä.

Yrityskaupassa uudelle omistajalle siirtyvät Vincitin ICT-palvelut eli pilvikapasiteettipalvelut, konesali, loppukäyttäjäpalvelut ja asiakaspalvelukeskus. Vincit keskittyy jatkossa ohjelmistokehityksen asiantuntijapalveluihin.

Kaupan kohteen sovittu liiketoiminnan hinta on 8,45 miljoonaa euroa. Kauppahinta sisältää ostajalle siirtyvän noin 3,5 miljoonan euron suuruisen korollisen vieraan pääoman. Yrityskauppa on suunniteltu toteutettavaksi 31. tammikuuta.

— Useat ICT-palveluita tarjoavat kilpailijamme ovat yhdistyneet, ja yrityskoosta on tullut entistä tärkeämpi kilpailutekijä. Meillä oli kaksi vaihtoehtoa: joko lähteä laajentamaan voimakkaasti ICT-palveluitamme tai luopua niistä. Pitkän harkinnan jälkeen päädyimme myymään liiketoiminnan Datacenter Finlandille, Vincitin toimitusjohtaja Tomi Pienimäki sanoo tiedotteessa.

Vincitin asiakkaat ovat pääasiassa suuria ja keskisuuria yrityksiä sekä julkisen sektorin toimijoita. Yhtiöllä on toimipisteet Suomessa Tampereella, Helsingissä ja Turussa, palvelukeskus Savonlinnassa sekä toimipiste Palo Altossa Yhdysvalloissa.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut