Ei netti eikä chatti vaan ihan perinteinen, henkilökohtainen tapaaminen on valttia silloin kun kyse on sijoittamisesta, uskotaan Savonlinnaan toimiston avanneessa Alexandria Pankkiiriliikkeessä

Työt savonlinnalaisten asiakkaiden varainhoitajana on aloittanut aiemmin Suur-Savon Osuuspankissa sijoituspäällikkönä toiminut Jyrki Huovinen.

Tuija Pauhu

Sijoittamiseen erikoistunut yksityispankki Alexandria on avannut konttorin Savonlinnaan.Varainhoitajana on aloittanut OP-ryhmästä tehtävään siirtynyt Jyrki Huovinen (vas.). Yhtiön järjestämässä sijoitusillassa pyörähtivät myös päästrategi Tero Wesanko Helsingistä sekä aluepäällikkö Sami Kinnunen Mikkelistä.
Sijoittamiseen erikoistunut yksityispankki Alexandria on avannut konttorin Savonlinnaan.Varainhoitajana on aloittanut OP-ryhmästä tehtävään siirtynyt Jyrki Huovinen (vas.). Yhtiön järjestämässä sijoitusillassa pyörähtivät myös päästrategi Tero Wesanko Helsingistä sekä aluepäällikkö Sami Kinnunen Mikkelistä.

Netti, chatti ja puhelin ovat korvanneet pankkimaailmassa henkilökohtaisen palvelun. Savonlinnaan vastikään 29. konttorinsa avannut, sijoittamiseen erikoistunut Alexandria Pankkiiriliike ui vastavirtaan.

— Me panostamme sijoitusneuvonnassamme nimenomaan henkilökohtaisiin tapaamisiin ja avaamme uusia konttoreita myös sinne, missä muut pankit niitä sulkevat, linjaa konttorin tuleva varainhoitaja, Suur-Savon Osuuspankissa toistakymmentä vuotta työskennellyt sijoituspäällikkö Jyrki Huovinen.

Huovisen mukaan toinen asiakkaan turvallisuudentunnetta lisäävä tekijä ovat yhtiön vaalimat pitkät työsuhteet, joiden ansiosta asiakasta opastaa sijoitusasioissa sama tuttu yhdyshenkilö.

— Sijoittaminen on pitkäjänteistä, ja monia asiakkaita häiritsee se, että isoissa pankkikonserneissa yhteyshenkilö vaihtuu jatkuvasti tai sellaista ei olla edes nimetty, perustelee Huovinen.

Asiakkaat palkansaajia, yrittäjiä ja senioreita

Alexandria ei harjoita perinteistä pankkitoimintaa vaan on erikoistunut erilaisten sijoitustuotteiden myyntiin mottonaan ”vaurastuminen kuuluu kaikille”.

Tarjolla sijoittamisesta kiinnostuneelle on lähes 60 erilaista sijoitustuotetta kotimaisiin pk-yrityksiin sijoittavasta yrityslainatuotteesta aina pohjoismaisiin kiinteistöihin sijoittavaan kiinteistösijoitusrahastoon.

Yrityksellä on aluepäällikkö Sami Kinnusen mukaan tällä hetkellä yli 80 000 asiakasta, joista suuri osa on tavallisia palkansaajia, pk-yrittäjiä ja eläkkeellä olevia senioreja.

— Yrittäjiä kiinnostaa erityisesti oman eläketurvan parantaminen lakisääteisen yel-vakuutuksen rinnalla. On myös niitä, jotka haluavat sijoittaa lapsilleen, Kinnunen kertoo.

Väliaikaiset tilat Kirkkokadulla

Yhtiön päästrategi ja salkunhoitaja Tero Wesanko korostaa sijoitusten hajauttamista. Se on erityisen tärkeää silloin, kun suhdanteet ovat epävakaat niin kuin ne ovat nyt.

— Takana on kymmenen hyvää vuotta, mutta nyt esimerkiksi Yhdysvaltojen ja Kiinan kauppasota sekä brexit aiheuttavat epävarmuutta. Talouskasvu hidastuu, mutta taantuman pelkoa tässä ei Suomen osalta vielä ole, Wesanko analysoi.

Alexandria on avannut konttorin väliaikaisesti osoitteeseen Kirkkokatu 7. Liiketila on toisessa kerroksessa. Varsinaisen liiketilan osalta neuvottelut ovat vielä kesken.