Itä-Savo palaa STT:n uutispalvelun asiakkaaksi — "Palvelee lehtiemme tarpeita erinomaisesti"

Itä-Savo palaa STT:n uutispalvelun asiakkaaksi — "Palvelee lehtiemme tarpeita erinomaisesti"

Itä-Savo palaa Suomen Tietotoimiston uutispalvelun asiakkaaksi. Muutos tapahtuu heinäkuun alussa, jolloin Itä-Savo ja muut Kaakon Viestinnän maakuntalehdet alkavat julkaista STT:n toimittamia sisältöjä. Nykyisin lehdet käyttävät Helsingin Sanomien uutisia.

Kaakon Viestintä oli Helsingin Sanomien asiakas vuoden 2015 alusta alkaen. Sitä ennen Itä-Savo, Etelä-Saimaa, Kouvolan Sanomat, Kymen Sanomat ja Länsi-Savo julkaisivat STT:n uutisia.

Kaakon Viestinnän sisältöjohtaja Pekka Lakka perustelee muutosta STT:ssä tapahtuneilla uudistuksilla.

— Kun STT:n omistuksessa tapahtui viime vuonna muutoksia, STT uudisti myös palvelujensa hinnoittelumallin. Nykyisin hinnoittelussa huomioidaan myös aineiston käytön määrä. Nykyinen malli on aiempaa reilumpi, ja se palvelee meidän lehtiemme tarpeita erinomaisesti. Helsingin Sanomien kanssa tehty sisältöyhteistyö on toiminut erittäin hyvin, eikä muutos johdu Hesarista vaan nimenomaan STT:stä, Lakka perustelee.

Itä-Savon vastaava päätoimittaja Jaana Rautio-Teijonmaa on myös tyytyväinen STT:n palvelujen uuteen hinnoittelumalliin.

— Malli palvelee Itä-Savon lukijoita erittäin hyvin ja antaa meille mahdollisuuden miettiä printin sisältöjä uudella tavalla.

— Kaakon Viestinnän paluu STT:n uutispalvelun asiakkaaksi on meille iloinen uutinen, STT:n toimitusjohtaja Kimmo Pietinen sanoo. 

— Kansalliselle uutistoimistolle on tärkeää, että sillä on laaja asiakaskunta. Kaakon lehtien paluun jälkeen voi sanoa, että STT:n uutisten piirissä ovat nyt kaikki suomalaisen uutismedian keskeiset toimijat. STT:n uutiset tavoittavat periaatteessa jokseenkin kaikki suomalaiset.