Putikkolainen Hoitokoti Anna ja Aatu nyt osa valtakunnallista ja kotimaista toimijaa Coronariaa

Yrittäjät Hanna Laamanen, Anne-Mari Turtiainen ja Heli Malinen myivät elämäntyönsä eli perustamansa hoitokodin oululaiselle yritykselle. Isommat hartiat keventävät vastuita yhteiskunnan suurissa muutoksissa.

Timo Seppäläinen

Hoitokoti Anna ja Aatu Punkaharjun Putikossa on vaihtanut omistajaa. Anne-Mari Turtiainen, Hanna Laamanen jja Heli Malinen myivät yrityksensä Coronaria Oy:lle, mutta jatkavat hoitokodissa sairaanhoitajina. Palvelupäällikkö Riikka Pikkarainen sanoo, että toiminta jatkuu Annassa ja Aatussa ja että asukkaiden koti pysyy kotina.
Hoitokoti Anna ja Aatu Punkaharjun Putikossa on vaihtanut omistajaa. Anne-Mari Turtiainen, Hanna Laamanen jja Heli Malinen myivät yrityksensä Coronaria Oy:lle, mutta jatkavat hoitokodissa sairaanhoitajina. Palvelupäällikkö Riikka Pikkarainen sanoo, että toiminta jatkuu Annassa ja Aatussa ja että asukkaiden koti pysyy kotina.

Hoitokoti Anna ja Aatu Punkaharjun Putikossa on vaihtanut omistajaa elokuun lopussa. Yrittäjät Hanna Laamanen, Anne-Mari Turtiainen ja Heli Malinen myivät yrityksensä Coronaria Oy:lle.

Coronaria on oululainen, sataprosenttisesti suomalainen terveyspalveluihin erikoistunut yhtiö, jolle hoivapalvelut ovat yksi osa laajaa toimintakonseptia. Yritys on valtakunnallinen, viiden suurimman alan toimijan joukossa.
Entiset yrittäjät jatkavat hoitokodissa työntekijöinä, mutta vastuu on nyt leveämmillä hartioilla.
— Hanna, Anne-Mari ja Heli siirsivät elämäntyönsä Coronarialle. Toiminta jatkuu Annassa ja Aatussa Putikossa kuten ennenkin eikä tämä muutos näy isoina muutoksina asukkaille, sanoo Coronarian hoivapalvelujen Itä-Suomen palvelupäällikkö Riikka Pikkarainen.

Yrittäjäkolmikko mietti myyntiä vuoden päivät. Ratkaisevaa oli muutoksessa oleva yhteiskunnallinen tilanne terveys- ja sosiaalipalveluissa sekä se, että yrityksessä on ollut kolme käytännön hoitotyössä mukana olevaa sairaanhoitajaa yrittäjän roolissa.
— Kuusitoista vuotta on hyvä yrittäjämatka, ja matkalle on mahtunut monenlaista. Onhan omasta yrityksestä luopuminen haikeaa, mutta samalla on myös hyvä olo ja kepeämmät hartiat, sanovat Laamanen, Turtiainen ja Malinen.

Yhteiset arvot

Turtiainen myöntää, että pelkona toki oli, josko muutoksia tulee miten paljon ja miten kaikki vaikuttaa asukkaisiin ja henkilökuntaan, mutta pelko on ollut turha. Yhteistyö ja vuoropuhelu on lähtenyt hyvin liikkeelle ja arki on jatkunut entiseen malliin.

Samaa sanoo Pikkarainen.
— Saimme yritysperheeseen hyvämaineisen yrityksen. Ostamme paljon yrityksiä, joiden toiminta on hyvää, jotka ovat arvoiltaan hyviä, joissa asiakkaat saavat hyvää palvelua ja työntekijöillä on hyvä olla.

Onhan omasta yrityksestä luopuminen haikeaa, mutta samalla on myös hyvä olo ja kepeämmät hartiat — Hanna Laamanen, Anne-Mari Turtiainen ja Heli Malinen

Jotain kertoo sekin, että Annassa ja Aatussa on ollut suhteellisen paljon itse maksavia asukkaita koko sen historian aikana, paraikaakin neljä.

Coronarian toiminnan fokus on hoidon ja toiminnan laadussa.
— Kasvamme kovasti, mutta harkitusti. Rakennamme uutta ja ennen kaikkea hyödynnämme nykyinfraa, sanoo Pikkarainen.

Laamanen, Turtiainen ja Malinen arvostavat Coronarian kotimaisuutta sekä sitä, että yrityksellä on hoitokodin kanssa samanlaiset arvot, kuten asiakaslähtöisyys.