Hyvästä suunnasta huolimatta Savonlinnassa maakunnan korkein työttömyysaste — Työttömien määrä laskee yhä, mutta aiempaa hitaammin

Antti Varonen

Etelä-Savon työttömistä työnhakijoista oli elokuun lopussa kokoaikaisesti lomautettuja 302, mikä on 113 enemmän kuin vuosi sitten. Lomautetuista 15 prosenttia on naisia.
 Kuvituskuva.
Etelä-Savon työttömistä työnhakijoista oli elokuun lopussa kokoaikaisesti lomautettuja 302, mikä on 113 enemmän kuin vuosi sitten. Lomautetuista 15 prosenttia on naisia. Kuvituskuva.

Työttömien määrä laskee aiempaa hitaammin Etelä-Savossa ja myös koko maassa. Etelä-Savossa oli elokuun lopussa työttömänä 5 731 henkilöä, eli noin 300 vähemmän kuin vuosi sitten, kertoo Etelä-Savon ely-keskus tiedotteessaan.

Suhteellisesti työttömyys väheni vuodentakaisesta eniten Juvalla (26 prosenttia), Joroisissa (21 prosenttia) ja Hirvensalmella (19 prosenttia). Hyvää petrausta on tehty myös Enonkoskella, missä työttömyys väheni vuodentakaisesta 15 prosenttia ja Rantasalmella 12 prosenttia.

Savonlinnassa työttömien määrä laski 91 henkilöllä, vähennystä 5 prosenttia. Mikkelissä ja Kangasniemellä työttömien määrä oli sen sijaan vuodentakaista suurempi.

Maakunnan korkein työttömyysaste oli Savonlinnassa (10,8 prosenttia) sekä Heinävedellä (10,6 prosenttia). Lukumäärällisesti Savonlinnassa oli elokuun lopussa 1 602 työtöntä. Avoimia työpaikkoja oli tarjolla 248.

Alle 25-vuotiaita työttömiä oli Etelä-Savossa elokuussa 738, mikä on 10 henkilöä vähemmän kuin vuosi sitten. Ensimmäistä kertaa yli vuoteen nuorten työttömien määrä laski Etelä-Savossa suhteellisesti vähemmän kuin koko maassa.

Pitkäaikaistyöttömien määrä on laskenut Etelä-Savossa vuodentakaisesta 19 prosenttia. Pitkäaikaistyöttömiä oli elokuun lopussa 1 424.