Financial Times: Ekonomisteille tehdyn kyselyn perusteella Erkki Liikanen on todennäköisin valinta Euroopan keskuspankin pääjohtajaksi

Brittiläinen talouslehti Financial Times on aikaisemminkin nostanut Erkki Liikasen nimen esille EKP:n pääjohtajavalinnassa.

Mika Strandén

Erkki Liikanen on Financial Timesin mukaan todennäköisin valinta EKP:n pääjohtajaksi, mutta ei välttämättä paras, sanovat ekonomistit. 
Erkki Liikanen on Financial Timesin mukaan todennäköisin valinta EKP:n pääjohtajaksi, mutta ei välttämättä paras, sanovat ekonomistit. 

Mikkeliläislähtöinen entinen Suomen pankin pääjohtaja Erkki Liikanen on Financial Timesin mukaan todennäköisin valinta Euroopan keskuspankin pääjohtajaksi. FT teki 24 ekonomistille kyselyn asiasta, ja kahdeksan kyselyyn vastannutta näki Liikasen todennäköisimpänä valintana tehtävään.

Esimerkiksi Brysselin yliopiston professori Andre Sapir on Liikasen kannalla.

— Hän yhdistää keskuspankkikokemuksensa sekä vakuuttavaan poliittiseen kokemukseensa valtiovarainministerinä Suomessa ja Euroopan komissiossa, jossa hänellä oli kaksi mandaattia komissaarina, Sapir sanoo FT:n haastattelussa.

Financial Times on aikaisemminkin nostanut Liikasen nimen esille EKP:n pääjohtajavalinnassa. Liikanen ei ole kuitenkaan halunnut kommentoida asiaa.

Myös Olli Rehnillä on kannatusta

Vaikka Liikasta pidetään todennäköisenä valintana uudeksi pääjohtajaksi, kuitenkin vain kolme vastannutta ajatteli Liikasen olevan paras valinta EKP:n pääjohtajaksi. Ekonomistien suosikki tehtävään on EKP:n johtokunnan jäsen, ranskalainen Benoit Coure. Seitsemän kyselyyn vastannutta näkisi Couren mieluiten EKP:n johdossa, mutta vain yhden mielestä Coure on todennäköisin valinta.

Jaakko Avikainen

Olli Rehnilläkin on kannattajia EKP:n johtoon.

Myös mikkeliläistaustaisella Olli Rehnillä on kannatusta EKP:n johtoon. Tällä hetkellä Suomen pankin pääjohtajana työskentelevä Rehn on viiden kyselyyn vastanneen mielestä todennäköisin vaihtoehto EKP:n johtoon.

EKP:n nykyisen pääjohtajan Mario Draghin on tarkoitus lähteä pestistään lokakuun lopussa ensi vuonna. Uudesta pääjohtajasta päätetään ensi vuoden aikana.